[که شامل اعطاء پدر در زمان حیات خویش هم شود] با نحله و بخشش منافاتی ندارد؛ و اگر یادتان باشد وقتی خطبه حضرت زهرا(س) در مسجد را میخواندیم، حضرت روی ارث خیلی تکیه کردند، اما پس از بازگشت از مسجد خطاب به امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: "نحلة أبی و بلغة ابنی" و از فدک تعبیر به "نحلة" کردند؛ پس معلوم میشود مراد حضرت از ارث، چیزهایی است که از ناحیه پدر به فرزند میرسد گرچه در زمان حیات او باشد. و در حقیقت "ارث" انتقال چیزی است از نسلی به نسل دیگر؛ هر چند در زمان حیات نسل اول باشد.
حالا ابوبکر از عمر یاد گرفته است و میگوید: فدک فئ مسلمانان است، وگرنه ابوبکر خودش نامه نوشته و امضاء کرده بود که فدک از آن حضرت زهرا(س) است؛ اما چون عمر گفته فدک فئ مسلمانان است، او هم همین را میگوید.
در واقع عمر نقشی اساسی داشت هم در انتخاب ابوبکر برای خلافت و هم در تثبیت پایه های حکومت ابوبکر؛ و چون برای عمر زمینه خلافت مهیا نبوده، در واقع به یکدیگر نان قرض میدادند؛ و بعد هم ابوبکر عمر را به جانشینی خود انتخاب کرد. لذا حضرت علی (ع) در خطبه شقشقیه میفرمایند: "لشد ما تشطرا ضرعیها"نهج البلاغة، خطبه سوم، خطبه شقشقیه. "این دو نفر دو پستان حکومت را بین خودشان تقسیم کردند و سخت دوشیدند."
"فئ" در لغت به معنای "رجوع" است. همان طور که قبلا در کتاب