صفحه ۳۹۸

(فجأت بأم أیمن )
(پس حضرت زهرا(س) ام أیمن را به عنوان شاهد آوردند.)

"ام أیمن" کنیزی بوده است که به پیامبر(ص) رسیده و پیامبر(ص) هم او را در راه خدا آزاد کرده بودند. این زن خیلی به پیامبر(ص) علاقه داشت و پیامبر(ص) نیز خیلی به او علاقه مند بوده اند. نام اصلی او "برکة بنت ثعلبة" است، و واقعا وجود با برکتی بوده است.

"برکة" بعد از آزاد شدن به "عبید خزرجی" شوهر کرد و از او یک فرزند به نام "أیمن" به دنیا آورد و از آن پس به او "ام أیمن" می‎گفتند؛ پس از مدتی شوهرش از دنیا رفت؛ روزی پیامبر(ص) فرمود: هر کس می‎خواهد با زنی که اهل بهشت است ازدواج کند ام أیمن را بگیرد. آن وقت "زید بن حارثة" با ام أیمن ازدواج کرد و "اسامة بن زید" از آنان متولد شد.الطبقات الکبری، ابن سعد (230 ه' ق)، ج 8، ص 223 و 224، دارالصادر، بیروت؛ الاستیعاب، ابن عبدالبر (463 ه' ق)، ج 4، ص 1793، دارالجیل، بیروت.

ام أیمن خیلی زن باوفایی بوده و بسیاری از آیات قرآن را از حفظ بوده است و خیلی علاقه داشته در جنگ ها شرکت کند. در جنگ بدر و احد مداوای مجروحان را به عهده داشته و به لشکریان اسلام آب می‎رسانده، و خلاصه خیلی خدمت به اسلام کرده و پس از پیامبر(ص) هم از علاقه مندان و وفاداران امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا(س) بوده است.

حضرت ام أیمن را به عنوان شاهد می‎آورند:

ناوبری کتاب