همان طور که قبلا عرض کردم در کلمات مولا امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه (س) تشبیهات و استعارات فراوان یافت میشود.
پرندگان بالهای خوبشان بالهای جلوی آنهاست. میگویند باز شکاری ده بال دارد که در جلو قرار دارد، پرندگان دیگر هم هر کدام به حسب خودشان بالهای جلویشان، هم وسیله پریدن آنها و هم وسیله قدرتشان میباشند و هم با آن بالها از خود دفاع میکنند؛ اما بالهای عقب که در قسمت دم آنها قرار دارند، به اندازه بالهای جلو اهمیت ندارند.
حضرت تشبیه کرده و میخواهند بفرمایند: این مردم بالهای خوب جلو را که وسیله قدرت وشجاعت وپرش هستند کنار گذاشته و از بالهای عقبی و قسمت دم کمک گرفته اند.
"استبدلوا و الله": به خدا قسم اینان بدل گرفته اند "الذنابی": بالهایی را که در قسمت دم قرار گرفته "بالقوادم": به جای بالهای جلو. "ذنابی" به معنای دم است، منتها در حیوانات دیگر "ذنب" میگویند، مثلا: به دم گوسفند میگویند: ذنب، اما در پرندگان معمولا به جای "ذنب" میگویند: "ذنابی".
به افراد ضعیف و دنباله رو هم که معمولا پیرو دیگران هستند و از خود اراده ندارند "ذنابی" گفته میشود؛ کنایه از این است که اینان آدمهایی را که باارزش هستند و جلودار و شجاع بوده و وسیله پرش و ترقی و تکامل جامعه میباشند کنار گذاشته، و افراد ضعیف و دنباله رو را انتخاب کرده اند. در تاریخ هم آمده است که در خیلی از جنگ های