حضرت میفرماید: من میدانم که شما به کمک ما نمی آیید و این جزء سرشت و مخلوط با ذاتتان شده است. بی اعتنایی به ارزشها و بی تفاوتی نسبت به مظالم حاکمیت جزء ذات شما شده و به شما شکل و صورت داده است؛ نه این که یک حالت و صفت عارضی باشد که امید به تغییر آن باشد.
"غدر" به معنی ترک است؛ در قرآن کریم هم که میفرماید: (مال هذا الکتاب لا یغادر صغیرة و لا کبیرة الا أحصیها) سوره کهف (18)، آیه 49. یعنی: "این [نامه عمل ] چه نوشته ای است که هیچ چیز کوچک و بزرگی را جا نگذاشته است ؟" "لایغادر" به معنای "لایترک" آمده است، یعنی: هیچ چیز را ترک نکرده و همه را آورده است.
در اینجا نیز "غدرة" به معنای ترک کردن میباشد و در مقابل "وفاء" قرار گرفته است. "وفاء" یعنی: عمل کردن بر طبق عهد و پیمان، و در مقابل "غدر" یعنی: ترک وفای به عهد و پیمان. حضرت میفرمایند: من شناخت دارم به آن ترک وفا و خیانتی که شعار دلهایتان شده است.
"شعار" لباس زیر را میگویند، و مقابل آن "دثار" است که به لباس رو گفته میشود. "شعار" از ماده "شعر" (مو) است و به آن لباس زیرین انسان که به مو چسبیده است گفته میشود. شعار آن است که در دل انسان باشد، نه این که فقط بر زبان جاری شود؛ به عکس بسیاری از