عنوان ارث، آن ارث مصطلح در بین ما نیست؛ چرا که در آن صورت فدک باید بعد از رحلت پیامبر(ص) به حضرت فاطمه (س) میرسید، در حالی که پیامبر(ص) در زمان حیات خودشان، یعنی چندین سال قبل از رحلت، فدک را به آن حضرت اعطاء کردند.
2 - در روایت دیگری آمده است که امیرالمؤمنین (ع) بر ابوبکر وارد شدند در حالی که او در مسجد بود و جمعی از مهاجر و انصار دور او حلقه زده بودند، حضرت امیر(ع) خطاب به ابوبکر فرمودند: "یا أبابکر! لم منعت فاطمة میراثها من رسول الله و قد ملکته فی حیاة رسول الله ؟!"الاحتجاج، ج 1، ص 237. یعنی: "ای ابوبکر! چرا فاطمه (س) را از میراثی که از رسول الله (ص) برده بود منع کردی ؟ و حال آن که فاطمه (س) در زمان حیات پیامبر(ص) مالک آن بود." در اینجا آن حضرت در یک عبارت و یک جمله، هم لفظ ارث را به کار برده اند و هم میفرمایند که حضرت فاطمه (س) فدک را در زمان حضرت رسول (ص) مالک بوده اند؛ پس معلوم میشود مراد از میراث
در اینجا منحصر به آنچه در ذهن ما هست و بعد از مردن پدر یا مادر به انسان میرسد نبوده، بلکه اعم است و شامل زمان حیات والدین هم میشود؛ چرا که اگر منظور حضرت ارث اصطلاحی باشد، لازمه اش این است که فدک بعد از رحلت پیامبر(ص) به حضرت زهرا(س) رسیده باشد، و حال آن که حضرت امیر(ع) میفرمایند: "و قد ملکته فی حیاة رسول الله (ص)" یعنی: حضرت زهرا(س) فدک را در زمان حیات پیامبر(ص) مالک بوده اند.