پست نجات داد، شما به جای این که مدافع اسلام باشید و در سختی ها و دشواری ها از اسلام و حریم پیامبر(ص) دفاع کنید بیشتر به فکر زندگی خودتان بودید و بی تفاوت از کنار قضایا میگذشتید.
مؤید احتمال سوم این است که حضرت پس از آن که زندگی ننگین و پست آنان را یادآوری کردند، فرمودند: "فأنقذکم الله تبارک و تعالی بأبی محمد(ص)" یعنی: پس از آن همه بدبختی و بیچارگی، خدای متعال شما را به وسیله پیامبراکرم (ص) نجات داد و... بعد از آن میفرمایند: "و أنتم فی رفاهیة من العیش": پس از این که اسلام امنیت و رفاه نسبی فراهم کرد شما در آسایش و رفاه زندگی میکردید و حاضر به تحمل سختی ها و رنج ها در راه اسلام نبودید؛ پس بدبختی و بیچارگی شما قبل از رسیدن به قدرت بود، اما وقتی در سایه اسلام به قدرت رسیدید به جای این که خود را فدای اسلام و اهداف آن کنید به فکر راحت طلبی و رفاه و آسایش خود رفتید.
خصلت های فرصت طلبان
(راحت و آسوده و اهل خوشگذرانی بودید و در امنیت و آسایش به سر میبردید.)
یک انسان مکتبی و معتقد به خدا و پیغمبر(ص) نباید در مقابل اتفاقاتی که در اطراف او رخ میدهد بی تفاوت و بی احساس باشد، بلکه باید احساس وظیفه کند و خود را مسئول بداند؛ اگر هم کاری از دست او ساخته نیست لااقل بی تفاوت نباشد، جنب و جوش داشته باشد و خود