بیفتند و از کبر و نخوت بیرون بیایند.در قرآن هم به سختی و دشواری نماز برای مردم اشاره شده مگر برای کسانی که خالی از تکبر هستند: (واستعینوا بالصبر والصلوة و انها لکبیرة الا علی الخاشعین ) سوره بقره (2)، آیه 45؛ "و کمک بجویید از صبر و نماز، به درستی که نماز سنگین و دشوار است مگر برای خشوع پیشگان."
خدای متعال در قرآن کریم میفرماید: (أقم الصلوة لذکری ) سوره طه (20)، آیه 14. "نماز را به پای دار برای این که به یاد من باشی." در حقیقت نتیجه نماز این است که وقتی انسان به یاد خدا بود و به عظمت خدا توجه کرد، از تکبر دوری جسته و خود را کوچک میبیند و آنچه عظمت و بزرگی است برای خدا میداند و در مقابل او به خاک میافتد، و لازمه اش این میشود که خود را در مقابل آن عظمت الهی هیچ بداند.
3 - زکات:
"زکاة" به حسب لغت به دو معنا آمده است: یکی به معنای پاک کردن و تطهیر، و دیگری به معنای رشد و نمو.
در قرآن کریم هم خداوند متعال میفرماید: (خذ من أموالهم صدقة تطهرهم و تزکیهم بها) سوره توبه (9)، آیه 103. یعنی: "[ای پیامبر] از اموال مردم زکات بگیر تا بدین وسیله آنان را پاک و پاکیزه گردانی." پس میتوان گفت: زکات دادن سبب پاکی انسانها و تزکیه آنان میشود؛ چون مال دنیا اغلب به جان و دل مردم بسته است و به آن علاقه دارند. وقتی که انسان از این مالی که برایش