سخن بیانگر این نکته است که انسان نمی تواند ادعا کند که به حقیقت مطلق رسیده است، و همواره باید در تصحیح مواضع و دیدگاههای خود در جهت دستیابی به حقیقت برتر کوشا باشد. البته آنچه را که با به کارگیری همه تلاش خود به دست آورده و بدان رسیده است برای وی حجت است و وظیفه دارد تا رسیدن به حقیقت برتر و یا کشف اشتباه خود به آن پایبند باشد.
این تندروها!
در جامعه ما افراد متقدسی (خود رابه مقدسی میزنند) که خیلی تند هستند و انقلابی های خیلی تند، همه از راه حق منحرف شده اند و ضربه میزنند. همان طور که دشمن ضربه میزند دوست نادان هم ضربه میزند، باید انسان معتدل باشد، متأسفانه افرادی که اصلا بوی انقلاب به مشام آنها نرسیده حالا از انقلابی ها هم انقلابی تر شده اند، تندرویهای آنها سبب میشود عناصر مفید را کنار بزنند، هر روز معرکه درست میکنند، روح یأس در مردم ایجاد میکنند، وبال جامعه میشوند.مقدستر از پیغمبر نشوید، پیغمبراکرم (ص) قوه جاذبه اش بیش از قوه دافعه اش بود، نیروها را جذب میکرد، آدمهایی را که خیلی انقلابی نبودند نیز نگه میداشت و طرد نمی کرد.
حضرت امیر همان طور که گرفتار قاسطین و مردم صفین بود همان طور گرفتار خوارج هم بود، خوارج مردمی بودند که میخواستند مقدستر از حضرت علی (ع) بشوند، اول حضرت علی را مجبور کردند حکمیت را قبول کند، بعد گفتند، "لا حکم الا لله"(غیر از خدا هیچ