خاصی نیست. در روایتی از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل شده است که: "الناس شرکاء فی ثلاثة : النار و الماء و الکلا"نوری، میرزاحسین، مستدرک الوسائل، باب 4 از ابواب احیاء الموات، ج 17، ص 114، حدیث 2. "مردم در سه چیز شریک یکدیگرند: آتش، آب و مرتع." همین مضمون از امام رضا(ع) نیز نقل شده است.حر عاملی، وسائل الشیعة، باب 5 از ابواب احیاء الموات، ج 25، ص 417، حدیث 1) . ظاهرا مقصود از آتش، انرژی حرارتی است؛ ولی به احتمال قوی مراد از آن، سبب حرارت یعنی سوخت است.
بنابراین اشتراک مردم چون سبب بهره مندی تمامی ایشان میشود، مدیریت امور عمومی برای جلوگیری از تزاحم منافع در دست دولت ها و زمامداران است. دولت اسلامی باید با نظارت دقیق و مدیریت صحیح به گونه ای عمل کند که افراد جامعه اسلامی به طور مساوی از ثروتهای عمومی بهره گیرند تا از تبعیض و پایمال شدن حقوق افراد جلوگیری به عمل آید.
حفاظت از محیط زیست عمومی در کنار حق بهره مندی انسانها از مباحات عمومی - مثل استفاده از فضای جنگل ها و بهره مندی از هوای پاک و کوهها و آب دریاها و فضای آسمان جهت سیر و سیاحت و امثال آن - وظیفه زمامداران است و باید مقررات و قوانین را در این زمینه به گونه ای وضع کرد که حق عموم انسانها و حتی نسل های آتی در ضمن برآوردن نیاز نسل موجود مورد توجه قرار گیرد و به هر حال از رفتار غیر منطقی و اتلاف منابع عمومی جلوگیری شود.
بسیاری از ملت ها از منابع مشترک سوخت، آب شرب و دریا بهره میگیرند؛ و اگر سیاست های یک دولت و ملت به گونه ای باشد که به منافع سایر ملل ضرر برساند و این منابع مشترک را در اختیار گروهی خاص قرار دهد، خلاف شریعت محمدی است و دولت های اسلامی باید با تلاش و اقدام منطقی خود درصدد تأمین حقوق همه انسان ها برآمده و در این راه تمام کوشش خود را به کار گیرند.