که متقاضی بیمه میپردازد. ظاهرا بیمه عقد مستقلی است.
11 - "وکالت" آن است که انسان کاری را که میتواند در آن دخالت کند و لازم نیست خودش انجام دهد به دیگری واگذار نماید تا وکیل از طرف او انجام دهد؛ مثلا کسی را وکیل کند تا منزل او را بفروشد.
12 - "قرض" منتقل کردن یک کالا یا پول است به دیگری، با این تعهد که مثل آن را در سررسید معین به قرض دهنده برگرداند.
13 - "رهن" آن است که بدهکار مقداری از مال خود را نزد طلبکار بگذارد که اگر بدهی خود را نپرداخت، طلبکار طلب خود را از آن مال وصول کند.
14 - "حواله" آن است که شخص بدهکار بدهی خود را به دیگری حواله دهد که طلبکار از او طلبش را بگیرد و طلبکار هم قبول کند. پس از آن که حواله شد، کسی که به او حواله شده بدهکار میشود و طلبکار نمی تواند طلبی را که دارد از بدهکار اولی مطالبه نماید.
15 - "ضمانت" که بر دو نوع میباشد:
الف - ضمانت عقدی؛ ضمانتی است که با عقد و قرارداد خاصی حاصل میشود، به این صورت که شخص ثالثی پرداخت بدهی فرد معینی را در روز معین به عهده میگیرد. به کسی که عهده دار پرداخت بدهی بدهکار شده "ضامن" میگویند.
ب - ضمانت قهری؛ ضمانتی است که بدون قرارداد خاصی حاصل میشود؛ مانند مواردی که انسان بر دیگری یا بر اموال و منافع و حقوق مشروع او سلطه پیدا کند و از این راه خسارتی بر خود او یا بر اموال و حقوق او وارد نماید و یا موجب اتلاف و از بین رفتن آنها گردد؛ خواه خودش اتلاف کند یا دیگری به دستور او اتلاف نماید.
16 - "کفالت" آن است که انسان ضامن شود که هر گاه طلبکار بدهکار را بخواهد، یا صاحب حق و یا مدعی حقی که دعوای او قابل قبول باشد طرف را بخواهد، او را تحویل دهد؛ این عمل را "کفالت" و به کسی که این گونه ضامن میشود "کفیل" میگویند.
17 - "امانت"؛ اگر انسان مال خود را به کسی بدهد که برای او نگهداری کند و او هم بپذیرد، امانت محقق شده و امانتدار باید به مسائل امانت عمل کند.