صفحه ۵۰۸

رسیدن به این اهداف این است که هر دو به اسلام مؤمن و پایبند باشند. بنابراین طبق آیه قرآن، ازدواج مسلمان با کسانی که ایمان به خدا ندارند (مشرکان) صحیح نیست.سوره بقره (2)، آیه 221.

گاهی دیده می‎شود کسانی به این نظر گرایش دارند که اختلاف در مذهب، نباید مانع ازدواج زن و مرد باشد. معمولا این گونه تفکر از آنجا ناشی می‎شود که برداشت صحیحی از دین و ازدواج وجود ندارد. اگر مذهب همان طور که از خود این کلمه فهمیده می‎شود راه و روش و آیین زندگی باشد، و اگر ازدواج به راستی پیوند روحی و قلبی دو همسر و سازنده محیطی صمیمی و هماهنگ برای یکدیگر است، چگونه می‎توان بین دو انسان یکی مؤمن و دیگری بی ایمان و یا معتقد به مسلک و مذهبی دیگر، چنین پیوندی و چنان کانون گرمی را ایجاد کرد؟

آیا در یک خانواده با دو ایده کاملا متفاوت بلکه متضاد می‎توان آرامش در محیط خانواده و رشد صحیح فرزندان معتقد و مؤمن را انتظار داشت ؟ تجربه عملی نشان داده که این نوع ازدواجها یا به سست شدن تدریجی هر دو یا لااقل یکی از آنها از مذهب می‎انجامد و یا به ناسازگاری منجر می‎شود.

2 - درستی، پاکدامنی و فضایل اخلاقی. یکی از یاران امام جواد(ع) می‎گوید: درباره ازدواج به امام نامه ای نوشتم، پاسخی به خط آن حضرت به دستم رسید که: پیغمبراکرم (ص) فرمودند: "وقتی خواستگاری نزدتان آمد که دین داری و اخلاق او برایتان رضایت بخش است، با ازدواج او موافقت کنید؛ وگرنه فتنه و فساد بزرگی زمین را فرا خواهد گرفت."حر عاملی، وسائل الشیعة، باب 28 از ابواب مقدمات النکاح، ج 20، ص 77، حدیث 2.

از امام صادق (ع) روایت شده که فرمودند: "همسر مناسب کسی است که پاکدامن و بر تأمین زندگی توانا باشد."همان، ص 78، حدیث 4. انتخاب شوهر بدخلق، کج فهم، گناهکار و

ناوبری کتاب