به این جهت در زیارت ائمه اطهار(ع) باید با توجه و اخلاص و عنایت به توحید و ربوبیت الهی، به پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) توسل جست و آنها را وسیله تقرب به خداوند متعال قرار داد و تعالیم و سیره آنان را برای بندگی خداوند در نظر گرفت.
نذر، عهد و قسم
وفای به عهد از عالی ترین فضایل اخلاقی است و نشانه پاکی سرشت و سلامتی طبع است. اسلام برای وفای به عهد اهمیت کم نظیری قائل شده است. خداوند درباره آن فرموده است: (و أوفوا بالعهد ان العهد کان مسئولا)سوره اسراء (17)، آیه 34. "و به عهد وفا کنید، زیرا که عهد مورد سؤال است."
نظام اجتماعی بدون متعهد بودن به عهد سامان نمی یابد. وفای به عهد، عامل اطمینان مردم به یکدیگر میشود و قول و قرارها بی آن ارزش و اعتباری ندارد. باید به همه تعهدات طبق آیه فوق عمل شود؛ و آنگاه که تعهدی با ذکر نام خداوند انجام گرفت، چه به صورت قسم یا نذر و یا عهد، تخلف از آن علاوه بر این که از نظر اخلاقی زشت و گناه است کفاره نیز دارد.
خداوند درباره عهدها و نذرها و قسم ها در چند آیه فرموده است: (و ما أنفقتم من نفقة أو نذرتم من نذر فان الله یعلمه )سوره بقره (2)، آیه 270. "آنچه را که انفاق میکنید و یا نذر کرده اید، خداوند آن را میداند." در جای دیگر میفرماید: (و أوفوا بعهد الله اذا عاهدتم و لا تنقضوا الایمان بعد توکیدها و قد جعلتم الله علیکم کفیلا ان الله یعلم ما تفعلون و لا تکونوا کالتی نقضت غزلها من بعد قوة أنکاثا تتخذون أیمانکم دخلا بینکم أن تکون أمة هی أربی من أمة انما یبلوکم الله به...)سوره نحل (16)، آیات 91 - 92. "و چون با خدا [و یا با مردم به نام خدا] عهد بستید،