صفحه ۴۸۳

شیاطین در غل و زنجیر قرار گرفته، و درهای آسمان و بهشت و رحمت باز می‎شود و درهای جهنم بسته می‎گردد، و دعا در آن مستجاب می‎شود."معزی، جامع احادیث الشیعة، ج 10، ص 141، حدیث 14395) .

اعتکاف

اعتکاف آن است که انسان به قصد قربت و تعبد و به منظور عبادت خداوند عزوجل - با شرایطی که گفته می‎شود - در مسجد بماند. این عمل از مستحباتی است که درباره آن بسیار سفارش شده است. از رسول خدا(ص) نقل شده است: "اعتکاف ده روز در ماه رمضان، معادل دو حج و دو عمره است."حر عاملی، وسائل الشیعة، باب 1) از ابواب اعتکاف، ج 10، ص 534، حدیث 3. و نقل شده: خود آن حضرت دهه آخر ماه رمضان در مسجد اعتکاف می‎کرد و تا آخر عمر مبارکش این عمل را انجام می‎داد."همان، حدیث 4.

انجام اعتکاف در هر موقع از سال - به جز روزهایی که روزه در آن حرام می‎باشد - صحیح است و بهترین وقت آن ماه رمضان به ویژه دهه آخر آن است.

بنابر احتیاط واجب اعتکاف باید در یکی از چهار مسجد: مسجدالحرام، مسجدالنبی (ص)، مسجد کوفه و مسجد بصره و یا مسجدی که در آن نمازجمعه صحیح خوانده می‎شود، انجام شود. و اگر در غیر این مساجد باشد به امید ثواب انجام دهد.

کسی که اعتکاف می‎کند باید سه روز را به طور مستمر در مسجد بماند، مگر این که خارج شدن از مسجد ضرورت داشته باشد، مثلا برای قضای حاجت ناچار باشد از مسجد خارج شود.

ناوبری کتاب