ده نفر باشند، اگر تمام دریاها مرکب، درخت ها قلم، و جن و انس و فرشتگان نویسنده شوند، توان نوشتن ثواب یک رکعت از آن را نخواهند داشت.نوری، میرزاحسین، مستدرک الوسائل، باب 1) از ابواب صلاة الجماعة، ج 6، ص 444، حدیث 3.
مستحب است نمازهای یومیه و نماز میت و نماز آیات به جماعت خوانده شود؛ و به شرکت در نماز جماعت نمازهای یومیه و به ویژه نمازهای صبح، مغرب و عشا مخصوصا برای همسایه مسجد و کسی که صدای اذان را میشنود بیشتر سفارش شده است.
نماز جماعت حداقل با حضور دو نفر تشکیل میگردد؛ یکی از ایشان که جلو میایستد و اول شروع به نماز میکند امام، و دیگری را که به او اقتدا میکند مأموم میگویند.
امام به جای دیگران حمد و سوره را میخواند و دیگران به قرائت او گوش میدهند و در دل به یاد خدا هستند، چنان که در قرآن آمده است: (و اذا قری القرآن فاستمعوا له وانصتوا لعلکم ترحمون )سوره اعراف (7)، آیه 204. "وقتی که قرآن خوانده میشود به آن گوش فرا دهید و ساکت باشید، شاید مورد رحمت خدا قرار گیرید."
شرایط نماز جماعت
1 - نباید میان امام و مأموم و نیز میان مأموم و مأموم دیگری که به واسطه او به امام متصل شده است، حائلی باشد که مانع صدق ارتباط و یک جماعت بودن گردد. ولی اگر امام جماعت مرد و مأموم زن باشد و میان آن زن و امام یا آن زن و مأموم مرد متصل به امام، پرده یا مانند آن باشد، اشکال ندارد. ولی باید به شکلی باشد که همه آنان یک اجتماع شمرده شوند.
2 - جای ایستادن امام نباید از مأموم بلندتر باشد.
3 - بنابر احتیاط واجب فاصله میان امام و مأموم یا مأمومین با یکدیگر نباید بیشتر از یک گام معمولی باشد.
4 - مأموم نباید جلوتر از امام بایستد؛ و بنابر احتیاط واجب مساوی او هم نباشد.