بزرگ پا را روی زمین قرار میدهد، و خدا را به بزرگی یاد میکند و سه بار "سبحان الله" یا یک بار "سبحان ربی الاعلی و بحمده" یا هر ذکر دیگری را - با تفصیلی که در رکوع بیان شد - میگوید؛ و سر از سجده برمی دارد و مینشیند و سپس بار دیگر به همین ترتیب سجده دیگر به جا میآورد.
در سجده پیشانی باید بر زمین یا چیزهایی غیر خوراکی و غیر پوشاکی که از زمین میروید، مانند چوب و برگ درخت و امثال آن گذاشته شود؛ ولی سجده بر مواد پوشاکی و یا خوراکی انسان مانند گندم، جو و نان و نیز بر مواد معدنی مانند طلا و نقره و بنابر احتیاط واجب بر عقیق و فیروزه و نظیر اینها باطل است. البته سجده بر سنگ های معدنی مانند سنگ مرمر، سنگ های سیاه، سنگ آهک و سنگ گچ صحیح است؛ بلکه بر گچ، آهک پخته، آجر و کوزه گلی هم اشکال ندارد، هرچند احوط ترک است.
7 - تشهد؛ نمازگزار در رکعت دوم تمام نمازهای واجب و مستحب و رکعت سوم نماز مغرب و رکعت چهارم نمازهای چهار رکعتی، پس از سجده دوم مینشیند و در حالی که بدنش آرام است میگوید: "اشهد ان لا اله الا الله وحده لاشریک له، و اشهد ان محمدا عبده و رسوله، اللهم صل علی محمد و آل محمد."
8 - سلام؛ پس از تشهد رکعت آخر نماز مستحب است نمازگزار در حالی که نشسته و بدنش آرام است بگوید: "السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاته" و پس از آن واجب است بگوید: "السلام علیکم و رحمة الله و برکاته" یا بگوید: "السلام علینا و علی عباد الله الصالحین"؛ ولی اگر این سلام را بگوید، احتیاط مستحب آن است که بعد از آن "السلام علیکم و رحمة الله و برکاته" را هم بگوید.
9 - ذکر؛ نمازگزار باید در رکوع و سجده و تشهد ذکر بگوید.
10 - ترتیب؛ ترتیب در نماز به این معناست که واجبات نماز را به همان ترتیبی که گفته شد انجام دهد؛ پس اگر کسی عمدا ترتیب نماز را به هم بزند نمازش باطل میشود.
11 - موالات؛ یعنی آن که نمازگزار کارهای نماز - مانند: رکوع، سجود و تشهد - را پشت سر هم و بدون فاصله عرفی به جا آورد و چیزهایی را که در نماز میخواند