خود را برای خروج از آن آماده نماید. طالب دنیا بودن انسان را در معرض لغزش قرار میدهد. دلبستگی به دنیا آدمی را از اهداف عالی انسانی باز میدارد. عیسی (ع) در کلامی فرموده است: "انسان دنیاطلب همانند کسی است که از آب دریا برای رفع تشنگی میخورد و هر چه بیشتر میخورد (به دلیل شوری) بیشتر تشنه میشود و سرانجام او را میکشد."ورام بن ابی فراس، مجموعه ورام، ج 1، ص 149) .
ممکن است برای کسانی این سؤال مطرح شود که آیا واقعا دنیا بی ارزش است ؟ و این همه مذمت نسبت به آن و سفارش برای دوری گزیدن از آن برای چیست ؟
میتوان گفت دنیا به دو معناست: "دنیا، امکانات خدادادی" و "دنیا، دلبستگی به آن". اکنون به توضیح هر کدام از این دو میپردازیم:
1 - اگر منظور از دنیا مخلوقات این عالم و نعمت های الهی است که انسان از آنها استفاده میکند و لذت میبرد، که بد نیستند. دنیا محل زندگی، جایگاه تعلیم و تربیت، محلی برای پرستش خدا و رسیدن به کمالات است. چنین چیزی نه تنها بد نیست بلکه اگر دنیا به این معنا وجود نداشت، ایمان، تقوا، به کمال رسیدن و آخرت هم معنایی نداشت. به گفته مولوی: sheer
امیر مؤمنان (ع) شنید شخصی دنیا را نکوهش میکند؛ فرمود: "ای کسی که دنیا را مذمت میکنی ! به نیرنگش فریفته شده ای و به نادرستی هایش گول میخوری ! آیا به دنیا فریب میخوری و آن را سرزنش میکنی ؟ آیا دنیا بر تو ادعای جرم میکند و یا تو بر دنیا؟!. چه وقت دنیا تو را ربوده و فریب داده است ؟" و آنگاه فرمود: "به تحقیق