و صدقه داد و خبر ولادت او را به برخی از شیعیان اعلام نمودمجلسی، بحارالانوار، ج 51، ص 5، حدیث 9 و 11) ؛ صدوق، اکمال الدین، باب 42، ص 430 و 431، حدیث 6. و به بعضی نیز او را نشان داد، عده ای نیز برای عرض تبریک به خدمت آن حضرت شرفیاب شدند.شیخ طوسی، کتاب الغیبة، ص 251. و فرمود: "این امام شما پس از من است... و همان قائمی است که گردنها به انتظارش کشیده شده است. او همان است که هنگامی که زمین پر از جور و ستم شده به پا میخیزد و آن را پر از عدل و داد میکند."مجلسی، بحارالانوار، ج 51، ص 5، حدیث 11) .
غیبت امام زمان (عج)
پس از شهادت امام حسن عسکری (ع) عده ای از شیعیان، امام زمان (عج) را دیده و در دوره ای واسطه میان آن حضرت و شیعیانش بوده اند که از آن جمله نواب اربعه میباشند. و این افراد را امام حسن عسکری (ع) افرادی امین و عادل معرفی کرده اند. مثل ابوعمرو عثمان بن سعید، پسرش محمد بن عثمان و سفیران دیگری که مدتها واسطه میان او و شیعیان بوده اند.شیخ طوسی، کتاب الغیبة، ص 108) و 109) ؛ مجلسی، بحارالانوار، ج 51، ص 343 تا 366، باب 16) . این دوره را اصطلاحا غیبت صغرا میگویند که از سال 260 ه' . ق شروع شده و تا سال 329 ه' . ق ادامه یافت، و از این سال دوره غیبت کبرا آغاز شده و تا زمانی که خداوند اذن ظهور بدهد ادامه دارد.
اصطلاح غیبت صغرا و کبرا، پیش از ولادت امام زمان (عج) در سخنان ائمه (ع) آمده است. از امام صادق (ع) نقل شده: "ان لصاحب هذا الامر غیبتین: احداهما تطول..."مجلسی، بحارالانوار، ج 52، ص 153، حدیث 5. "همانا برای صاحب این امر دو غیبت است که یکی از آن دو طولانی است."
غیبت امام زمان (عج) به این معنا نیست که آن حضرت در جایی مخفی شده باشد، بلکه منظور این است که مردم او را نمی شناسند. امام صادق (ع) فرمود: