ظهور حضرت مهدی (عج)
ابن ابی الحدید در شرح این کلام امام علی (ع) که میفرماید: "خلف فینا رایة الحق" (همانا پیامبر(ص) پرچم حق را برای پس از خود در میان ما گذاشت)، میگوید: این سخن اشاره به قرآن و عترت دارد؛ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، ج 7، ص 85، شرح خطبه 99. و درباره جمله "حتی یطلع الله لکم من یجمعکم و یضم نشرکم" (تا وقتی که خداوند آن [امامی ] که به برکت او همه را گرد آورد ظاهر گرداند)، مینویسد: این جمله اشاره به حضرت مهدی (عج) است که در آخر الزمان ظهور میکند.همان، ص 94.
در روایات ائمه (ع) علاوه بر این که آن حضرت از ذریه پیامبر(ص) شمرده شده، پدران او نیز به ترتیب مشخص شده اند. در بعضی از روایات، حضرت مهدی (عج) از فرزندان امام حسین (ع) شمرده شده است. از رسول خدا(ص) نقل است: امامان پس از من دوازده نفرند که نه نفر آنان از نسل حسین (ع) هستند، و مهدی (عج) از این نه نفر است.طوسی، کتاب الغیبة، ص 188) و 189) و 191) ؛ مجلسی، بحارالانوار، ج 51، ص 35 و 66 و 133) .
از امیر المؤمنین (ع) درباره این حدیث نبوی: "انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی" پرسیده شد که "عترت" چه کسانی هستند؟ آن حضرت فرمود: "من، حسن، حسین و امامان نه گانه از فرزندان حسین (ع)؛ که نهمین آنان مهدی (عج) و قائم آنان است."صدوق، اکمال الدین، ج 1، ص 351.
از امام حسن (ع) نیز نقل است که با یاد از حضرت مهدی (عج) فرمود: "او نهمین فرزند برادرم حسین (ع) است."مجلسی، بحارالانوار، ج 51، ص 132، حدیث 1) .