صفحه ۲۵۷

در قرآن نیز به این مطلب تصریح شده که خدا این وعده را در کتابهای انبیای گذشته به صالحان داده است که وارث زمین خواهند شد: (و لقد کتبنا فی الزبور من بعد الذکر أن الارض یرثها عبادی الصالحون )سوره انبیاء (21)، آیه 105) . "ما در زبور نوشتیم - پس از آن که در تورات [یا لوح محفوظ] نوشته بودیم - که بندگان شایسته من وارث زمین خواهند شد." در آیه دیگری که به حکومت صالحان و جانشینی آنان در روی زمین مربوط است، چنین آمده است: "خدا به کسانی از شما که ایمان آورده و اعمال شایسته انجام داده اند وعده کرده است که آنان را در زمین جانشین گرداند، چنان که پیشینیان آنان را جانشین گردانید؛ و حتما دینشان را که برای آنان پسندیده استقرار دهد و به دنبال ترسشان به آنان امنیت عنایت کند."

از امام باقر(ع) و امام صادق (ع) نقل شده که منظور از بندگان صالح، امام مهدی (عج) و یاران او هستند.مجلسی، بحارالانوار، ج 51، ص 47، حدیث 6.

در روایات زیادی از منجی عالم و آخرین وصی، با لقب های مهدی، قائم آل محمد(ص) و حجت خدا یاد شده است. در کتابهای حدیثی از جمله کتابهای اهل سنت، روایات زیادی درباره حضرت مهدی (عج) وجود دارد که برخی ادعای متواتر بودن آنها را کرده اند.علامه شوکانی کتابی در این زمینه دارد به نام: "التوضیح فی تواتر ما جاء فی المنتظر و الدجال و المسیح". در روایتی آمده که از نسل پیامبر(ص) شخصی به نام مهدی در آخرالزمان ظهور می‎کند. "لاتذهب الدنیا حتی یلی امتی رجل من اهل بیتی یقال له المهدی"طوسی، کتاب الغیبة، ص 182؛ حموینی، فرائد السمطین، ج 2، ص 328؛ مجلسی، بحارالانوار، ج 51، ص 79 و 81. "دنیا به پایان نمی رسد، مگر این که مردی از اهل بیت من - که مهدی نام دارد - زعامت امتم را عهده دار شود."

ناوبری کتاب