- از جمله در حدیث متواتر ثقلین - "انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی ما ان تمسکتم بهما لن تظلوا أبدا"؛ "من دو چیز ارزشمند را میان شما برجای میگذارم: کتاب خدا و عترتم را؛ تا زمانی که به این دو چنگ زنید هرگز گمراه نخواهید شد." است. و ثانیا: بنابر تصریح امامان معصوم (ع) حدیث آنان، حدیث پیامبر و متصل به کلام خدای متعال است؛ چنان که هشام بن سالم و حمادبن عثمان و چند تن دیگر از امام صادق (ع) روایت کرده اند که میفرمود: "حدیث من حدیث پدرم، و حدیث پدرم حدیث جدم، و حدیث جدم حدیث حسین، و حدیث حسین حدیث حسن، و حدیث حسن حدیث امیرالمؤمنین، و حدیث امیرالمؤمنین حدیث رسول خدا، و حدیث رسول خدا گفتار خداوند عزوجل میباشد."کلینی، کافی، ج 1، ص 53، حدیث 14) .
از این رو نقش اهل بیت انتقال گفته های پیامبر، تفسیر قرآن، ایستادگی در برابر انحرافها، اسوه قرار گرفتن و تجسم بخشیدن به تعالیم و تشریح و تفصیل جزئیات سنت میباشد. چنان که پیامبراکرم (ص) انتقال کلام و وحی الهی و تبیین آن برای مردم را برعهده داشت: (و ما ینطق عن الهوی ان هو الا وحی یوحی )سوره نجم (53)، آیات 3 و 4. "و او از روی هوا[ی نفس ] سخن نمی گوید؛ و آنچه میگوید جز وحی نیست." (و انزلنا الیک الذکر لتبین للناس ما نزل الیهم )سوره نحل (16)، آیه 44. "و ما قرآن را به سوی تو فرو فرستادیم تا آنچه را که به سوی مردم نازل شده است برای آنها تبیین نمایی." و با توجه به دارا بودن مقام عصمت، قول و فعل و تقریر آن بزرگواران حجت و مطابق با واقع میباشد.
امامت امام علی (ع) در روایات
پیامبر(ص) درباره امامت امام علی بن ابی طالب (ع) هم نص صریح دارد و هم اقدام عملی کرده است. برخورد عملی پیامبرخدا(ص) با علی (ع) و مسؤولیت هایی که به او داد به گونه ای بوده که او را شخصیتی ممتاز میدانسته است. مانند عقد مؤاخاة (برادری) بین خود و علی (ع)، به ازدواج درآوردن فاطمه زهرا(س) برای او،