صفحه ۲۰۷

بدنش را روغن مالی کند، سرمه دان، قیچی، مسواک و شانه.همان، ص 250. از امام صادق (ع) نقل شده که رسول خدا(ص) بیش از آن مقداری که برای خوراک هزینه می‎کرد، برای عطر خرج می‎کرد. افراد آن حضرت را در تاریکی شب به وسیله بوی خوشی که از وجود شریفش به مشام می‎رسید می‎شناختند.همان، ص 248.

اعتدال

قرآن کریم امت اسلامی را امت وسط معرفی کرده است: (و کذلک جعلناکم أمة وسطا لتکونوا شهداء علی الناس و یکون الرسول علیکم شهیدا)سوره بقره (2)، آیه 143) . "و این چنین شما را امتی وسط قرار دادیم تا گواهانی بر مردم باشید و رسول خدا بر شما گواه باشد." امت وسط، یعنی امتی معتدل و میانه رو. امام باقر(ع) از قول رسول خدا(ص) نقل کرده است: "هر کسی رغبت و نشاطش به عبادت طبق سنت من باشد هدایت شده است، و اگر مخالف سنت من باشد گمراه شده و عملش تباه خواهد شد. ای مردم ! بدانید من نماز می‎خوانم و می‎خوابم، روزه می‎گیرم و افطار می‎کنم، می‎خندم و گریه می‎کنم؛ پس هر کس از راه روشن من روی بگرداند از من نیست."کلینی، کافی، ج 2، ص 85، حدیث 1) . آن حضرت از عظمت و مقام معنوی وصف ناشدنی برخوردار بود، به او وحی می‎شد و در تبلیغ دین خدا جدی بود و هیچ ملاحظه ای نداشت؛ اما در معاشرت با مردم خیلی متواضع بود و گاهی نیز با اصحاب خود شوخی می‎کرد. امام صادق (ع) درباره رسول خدا(ص) می‎فرماید: "رسول خدا(ص) شوخی می‎کرد و جز حق نمی گفت."نوری، میرزاحسین، مستدرک الوسائل، باب 66 از احکام عشرة، ج 8، ص 408، حدیث 2.

نقل است که عربی بادیه نشین برای آن حضرت هدیه آورد و همانجا به حضرت عرض کرد: پول هدیه ما را بپرداز! پیامبر(ص) خندید؛ و برای آن حضرت این ماجرا به قدری جالب بود که وقتی اندوهگین می‎شد می‎فرمود: آن اعرابی کجاست ؟ کاش پیش ما می‎آمد.حر عاملی، وسائل الشیعة، باب 80 از احکام عشرة، حدیث 1، ج 12، ص 112) .

ناوبری کتاب