کند. و اگر زیاده یک شوط یا بیشتر است بنابر احتیاط طواف را ادامه دهد تا چهارده شوط شود به قصد قربت مطلقه، یعنی قصد وجوب یا استحباب نکند؛ و بعد دو رکعت نماز طواف به قصد طواف واجب بجا آورد بدون اینکه معین کند که "واجب" طواف اول است یا دوم، و دو رکعت دیگر بعد از سعی صفا و مروه بجا آورد.
مسائل کم کردن از طواف یا قطع طواف
(مسأله 420) قطع کردن طواف مستحب هر چند بدون عذر باشد مانعی ندارد. بلکه در طواف واجب نیز دلیل مورد اعتمادی بر حرمت قطع آن نیست؛ هر چند احوط ترک است، مگر در صورت ضرورت یا احتیاج.
(مسأله 421) اگر در بین طواف عمدا آن را رها کرد، پس اگر منافی طواف بجا نیاورده و موالات عرفی آن نیز به هم نخورده است میتواند همان طواف را تمام کند و طواف او صحیح است.
و اگر منافی طواف بجا آورده یا موالات عرفی آن به هم خورده است، پس اگر پیش از نصف بوده طواف او باطل است و باید آن را از سر گیرد؛ و اگر بعد از نصف بوده بنابر احتیاط آن را تمام کند و دوباره از سر گیرد.
(مسأله 422) اگر در بین طواف خسته شد میتواند در محل طواف به مقداری که موالات عرفی طواف به هم نخورد استراحت کند و بعد طواف را ادامه دهد.
(مسأله 423) اگر در بین طواف واجب عمدا آن را رها کند و داخل کعبه معظمه شود، پس اگر پیش از نصف طواف باشد طواف او باطل میشود و باید آن را از سر گیرد. و اگر پس از نصف باشد بنابر احتیاط آن را تمام کند و نماز آن را نیز بخواند؛ ولی دوباره طواف و نماز را از سر گیرد.