خواه قسم راست باشد یا دروغ، و محرم مرد باشد یا زن.
و بنابر احتیاط واجب باید هر نوع قسم به خدا را ترک کنند؛ خواه در حال نزاع و ستیزه جویی باشند یا نه، و به کلمه: "لاوالله" یا "بلی والله" باشد یا به الفاظی دیگر مانند: "والله" یا "تالله" بدون "لا" و "بلی". همچنین است ترجمه کلمه های نامبرده، و قسم خوردن به دیگر نامهای خداوند مانند: "والرحمن" یا "والرحیم" مثلا.
ولی نزاع و ستیزه جویی بدون قسم و همچنین قسم خوردن به غیر خدا و نامهای خدامثل: "به جانم قسم" یا قسم به پیامبراکرم (ص) و ائمه اطهار(ع) از محرمات احرام نیستند.
(مسأله 321) قسم به خدا در حال احرام در دو صورت مانعی ندارد:
اول: اینکه برای اثبات حقی یا دفع باطلی ضرورت پیدا کند که به خدا قسم بخورد؛ ولی بنابر احتیاط اگر سه بار قسم بخورد یک گوسفند کفاره بدهد.
دوم: اینکه به قصد اظهار محبت نسبت به طرف مقابل و وعده به او قسم بخورد؛ مثل اینکه بنا دارد به نفع طرف کاری انجام دهد واو میگوید به خدا قسم این کار را نمی کنی، پس شخص محرم بگوید: به خدا قسم انجام میدهم. و این قبیل قسم نه جدال است و نه کفاره دارد.
(مسأله 322) بنابر مشهور اگر قسم محرم راست باشد قسم اول و دوم او کفاره ندارد و فقط باید استغفار کند؛ و کفاره قسم سوم یک گوسفند است. و اگر قسم او دروغ باشد کفاره یک قسم یک گوسفند، و دو قسم یک گاو، و سه قسم یک شتر است.
ولی اثبات تفصیل یاد شده نسبت به قسم دروغ با وجود اخبار