(سؤال) شوهرم طلبه است و چون او را به عدالت قبول دارم ما در خانه نماز جماعت برگزار میکنیم، اما برخی اوقات بین من و شوهرم مشاجره ایجاد میشود و او عصبانی شده و حرف هایی رد و بدل میشود. آیا این مشاجره ها به عدالت او ضرر نمی زند؟
(جواب:) اگر او را به عدالت قبول دارید و فقط گاهی در مشاجره با شما عصبانی میشود و صحبت هایی رد و بدل میشود ضرر ندارد.
(سؤال) هنگام شرکت در نماز جماعت اگر نماز امام به نظر مرجع خودش صحیح باشد، اما به نظر مرجع مأموم صحیح نباشد؛ آیا میشود به چنین امامی اقتدا کرد؟
(جواب:) مأموم در صورتی میتواند به امام اقتدا کند که نماز او را صحیح بداند هرچند به حکم صحیحه "لا تعاد" باشد و اگر نماز او را باطل بداند اقتدا جایز نیست.
(سؤال) اگر امام جماعت در حالی نماز میخواند که 40 درجه از قبله منحرف شده است؛ آیا میتوان به طرف قبله ایستاد و به او اقتدا کرد؟
(جواب:) در این صورت صحت نماز محل اشکال است.
(سؤال) فردی به اجتهاد خویش در بیش از مسافت (22/5 کیلومتر) نماز را تمام میخواند بنده با ایشان همسفر بودم و به او اقتدا میکردم؛ آیا نمازهایی که بدین صورت خوانده ام صحیح است ؟
(جواب:) اشکال دارد.
(سؤال) با توجه به این که این جانب فاقد دو انگشت دست چپ هستم و انگشت دیگرم هم هنگام سجده کاملا روی زمین قرار نمی گیرد، اما کف دست روی زمین قرار میگیرد؛ آیا میتوانم امامت جماعت را به عهده گیرم ؟
(جواب:) در فرض سؤال، امامت جماعت برای شما اشکال ندارد.
(سؤال) امام جماعت در حال خواندن نماز جهریه است و مأموم برای تمرکز حواس به قرائت امام گوش میدهد و متوجه میشود که امام جماعت اصول قرائت را رعایت نمی کند؛ آیا جایز است که دقت کند؟ و در صورت مجاز بودن، آیا میتواند به امام حاضر اقتدا کند؟
(جواب:) اگر امام جماعت نماز و قرائت آن را غلط میخواند، اقتدا به او صحیح نیست و باید از باب امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط به او تذکر دهند.