کریم اشکال دارد؛ اگر نذر، محدود به زمان خاص باشد مثلا نذر کنم که 40 روز هر روز پشت سر هم سوره "یس" را بخوانم و یا در ماه مبارک رمضان ختم قرآن بردارم و یا به مناسبتی به عهده ام گذارند، وظیفه ام چیست ؟ و اگر اشکال دارد و تا امروز که نمی دانستم؛ آیا کفاره باید بدهم ؟ و آیا میتوانم تا هفت آیه را بلند و بقیه را آهسته بخوانم ؟
(جواب:) خواندن بیش از هفت آیه از سوره هایی که سجده واجب ندارند بر حائض کراهت دارد، ولی حرام نیست؛ و اگر نذر کرده باشد که بیش از هفت آیه در زمان خاصی بخواند و در آن زمان حائض باشد، ظاهرا نذر منعقد نمی شود و وظیفه ای ندارد؛ و اگر ختم قرآن به عهده میگیرد چنانچه مجانی باشد و سوره های سجده دار تلاوت نشود اشکال ندارد، و اگر به نحو اجاره باشد چنانچه متعارف چنین است که ختم قرآن در حال حیض نباشد صحت عمل به اجاره در آن حال، محل اشکال است.
(سؤال) خواندن زیارت عاشورا و دعای توسل و رفتن به مهدیه و نشستن سر سفره حضرت ابوالفضل با وجود عذر شرعی (مثل حیض و جنابت) چه حکمی دارد؟
(جواب:) اشکال ندارد.
(سؤال) آیا زن حائض میتواند سجده زیارت عاشورا و یا سجده های دیگر را به جا آورد؟
(جواب:) سجده زیارت عاشورا برای او مانعی ندارد و سجده های واجب قرآن را نیز پس از شنیدن لازم است انجام دهد و طهارت در آنها شرط نیست، البته قرائت سوره های سجده دار جایز نیست
(سؤال) اگر خانمی در حال حیض، غسل جنابت به عهده اش باشد؛ آیا میتواند در همان حال غسل جنابت انجام دهد یا این که باید پس از پاکی از حیض غسل جنابت کند؟
(جواب:) صحیح بودن غسل جنابت در حال حیض مشکل است، پس هنگامی که از حیض پاک شد و غسل جنابت انجام داد از غسل حیض هم کفایت میکند و لازم نیست برای حیض جداگانه غسل کند، هرچند خوب است در هنگام غسل، هم نیت جنابت و هم نیت حیض را کند؛ و چنانچه در حال حیض، غسل جنابت کرده است احتیاطا بعدا نیز علاوه بر غسل حیض غسل جنابت نیز انجام دهد و برای نماز وضو هم بگیرد.