(سؤال) در جامع السعادات و همچنین در معراج السعاده آمده که "آنچه بنده را از مرتبه صبر بیرون میبرد بی تابی و جزع کردن، بر سر و سینه زدن، جامه چاک کردن، تغییر لباس و خوراک دادن و...است" و در رساله آمده: بعضی از این کارها کفاره هم دارد. حال سؤال این است: آیا در عزاداری برای امام حسین (ع) این کارها را میتوان انجام داد و یا استثنایی در کار است ؟
(جواب:) سینه زدن و تغییر لباس در عزاداری امام حسین (ع) نوعی همدردی با اهل بیت (ع) و شعار است، و جزع برای حضرت اباعبدالله (ع) استثناء شده است.
(سؤال) روش برخورد اهل بیت (ع) با سایر فرق اسلامی چگونه بوده است ؟
(جواب:) اهل بیت (ع) با منطق قوی و علمی و بدور از اهانت و سرزنش به سایر فرقه ها از قرآن و سنت دفاع کرده و مطالب باطل آنان را با استدلال به قرآن و سنت و عقل به طور منطقی رد میکردند.
(سؤال) قمه زنی چه حکمی دارد و آیا ذاتا حرام است ؟
(جواب:) به طور کلی، عزاداری برای امام حسین (ع) باید در جهت تعظیم آن حضرت و تعمیق ولایت و محبت آن حضرت در قلب ها گردد؛ قمه زدن ذاتا حرام نیست، ولی اگر برای شخص قمه زننده ضرر قابل توجه داشته باشد یا در شرایط خاصی موجب وهن مذهب و قداست و عظمت امام حسین (ع) باشد باید آن را ترک کرد.
(سؤال) برخی از برادران موقع عزاداری لباس های خود را هم بیرون میآورند؛ علاوه بر این که ممکن است عزاداری را از حالت اولیه آن خارج کنند؛ آیا این عمل اشکال شرعی دارد؟
(جواب:) اگر در معرض دید نامحرم باشد اشکال دارد و اگر از عرف عزاداری خارج نشود اشکال ندارد.
(سؤال) علم هایی که در روزهای عزا مثل روز عاشورا حمل میشود و برخی به شکل صلیب است رمز و نماد چه حرکتی است ؟