(جواب:) رجم کردن زن و مرد یهودی توسط پیامیر(ص) که در بعضی تواریخ وارد شده است قطعی نیست و از جهاتی قابل خدشه است، اما مطابق بعضی روایات به دستور پیامبراکرم (ص) حکم رجم در مورد افراد دیگر اجرا شد از جمله: الف: ماعز بن مالک که در وسائل الشیعة، باب 15 از ابواب حد زنا ضمن دو روایت ذکر شده است. ب: در نهج البلاغه، خطبه 127 کلامی از امیر المؤمنین (ع) خطاب به خوارج آمده است: "... و قد علمتم أن رسول الله (ص) رجم الزانی المحصن ثم صلی علیه...". ج: در دو مورد توسط امام صادق (ع) رجم دو نفر به پیامبر نسبت داده شده است: یکی وسائل الشیعة، ج 28، ص 62، ح 5: "رجم رسول الله (ص) و لم یجلد". و دیگری در مستدرک الوسائل، ج 9، ص 120، ح 27: "لما رجم رسول الله الرجل فی الزنا...".
رجم در قرآن
(سؤال) در بعضی از کشورهای اسلامی، رجم زانی اجرا میشود، آیا این مسأله که در قرآن نیامده است نباید در جوامع بزرگ و رو به رشد ترک شود؟
(جواب:) مسأله رجم هرچند در قرآن ذکر نشده است، لکن روایات معتبر زیادی از ائمه معصومین (ع) در این رابطه وارد شده است که نمی توان از آنها اغماض کرد.وسائل الشیعه، ج 28، ص 61 - 74 و 98 - 103، ابواب 1 - 4 و 14 و 15، ابواب حد زنا. پیامبراکرم (ص) طبق روایت متواتر ثقلین که از طریق شیعه و سنی نقل شده است عترت خود را "عدل" قرآن و یکی از دو "ثقل" قرار داده و فرموده اند: "انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی"الارشاد، ج 1، ص 233؛ الامالی، شیخ مفید، ص 135؛ الاحتجاج، ج 1، ص 90؛ کنزالعمال، ج 1، ص 186 و ج 5، ص 290؛ مسند ابی یعلی، ص 297؛ سنن النسائی، ج 5، ص 45، 51 و 130. بنابراین سنت و عترت، همچون قرآن حجت است و میتوان با روایات معتبر منقول از ائمه (ع) کلیات و عمومات و اطلاقات قرآن را تفسیر یا تخصیص و یا مقید کرد. آیات مربوط به زنا در قرآن هرچند به نحو کلی و