حضرت معصومه (ص) رفته و زیارت بخواند و فعلا انجام این عمل برای وی مشکل است؛ آیا راهی برای ادا نکردن این نذر وجود دارد؟
(جواب:) مشکل بودن، مجوز ترک نیست، ولی اگر امکان نداشت اشکال ندارد.
(سؤال) اگر کسی نذر کند که پس از برآورده شدن حاجتش به مسجد جمکران رفته و نماز امام زمان بخواند، اتفاقا حاجتش برآورده شده و نماز را در مسجد خوانده، ولی در رکعت دوم و سجده آخر فقط یک بار سبحان الله گفته باشد؛ آیا باید نماز را اعاده کند؟
(جواب:) اگر نذر کرده به کیفیت مخصوص که نوشته شده انجام دهد باید به همان کیفیت انجام دهد و اگر اشتباه کرده باید دوباره انجام دهد.
(سؤال) آیا در تحقق نذر صیغه خاص و یا ذکر خاصی لازم است ؟ مثلا اگر نذر کنیم و بگوییم: «40 انعام" آیا این نذر تحقق یافته است ؟
(جواب:) در تحقق نذر، نیت کافی نیست و لازم است صیغه آن به زبان آورده شود.
(سؤال) اگر زن قبل از ازدواج نذری کند که موجب محدودیت حقوق شوهر شود مثلا در هفته یک یا چند روز روزه بگیرد یا در هر سال یا ماه به سفر زیارتی برود و در موقع عقد هم تذکر داده نشده باشد، بعد از شوهر کردن، تکلیف او با شوهر و تکلیف شوهر با او چیست ؟
(جواب:) نذر زوجه هرچند قبل از ازدواج واقع شده باشد باید در مقام عمل مرجوح نباشد، پس اگر بعد از ازدواج مانع استمتاع زوج شود مرجوح میگردد، مگر این که زوج آن را تنفیذ کند؛ بلکه اگر نذر موجب خروج زوجه از خانه برای غیر امور واجبه باشد احوط تحصیل اذن زوج است و بالاخره رحجان، در زمان ادای نذر ملاک است نه زمان خواندن صیغه آن.
(سؤال) اگر انسان نذر کند که در صورت برآورده شدن حاجتش، مثلا به مدت شش ماه، هر روز دو رکعت نماز مستحبی بخواند و بعد که حاجتش برآورده شد نذرش را ادا کند، اما دو روز در این میان از روی غفلت و سهوا کوتاهی کند و دو رکعت نماز را نخواند، چه باید کند؟ آیا کفاره یا روش جبرانی هست ؟