صفحه ۳۳۶

(جواب:) پوشاندن صورت و دست ها تا مچ اگر به قصد نشان دادن به مردها و لذت بردن نباشد، لازم نیست، ولی ظاهر کردن آنچه در نظر عرف آرایش و زینت محسوب شود در برابر مردها جایز نیست. اصلاح ابروها نیز اگر در حدی باشد که عرفا زینت محسوب نشود پوشاندنش لازم نیست.

(سؤال) خانمی است که ظاهری مردانه دارد و صدایش هم مردانه است و لباس های مردانه می‎پوشد حتی چهره و اندامش مانند خانم ها نیست، ولی واقعا خانم است و فرزند نیز دارد؛ آیا ما باید به او نگاه نکنیم ؟

(جواب:) ممکن است زنی از نظر قیافه و صدا به مردان شباهت داشته باشد و وضع حمل فرزند بهترین دلیل بر زن بودن مورد سؤال است. و احکام و تکالیف زنان را باید رعایت کند.

(سؤال) اجباری بودن حجاب در جامعه از نظر اسلام چگونه است ؟

(جواب:) در دین اکراه نیست، ولی اگر بی حجابی ملازم با پوشش تحریک آمیز و مخل به عفت عمومی باشد لازم است از آن جلوگیری شود.

(سؤال) عمل جراحی زیبایی اندام اکنون در سراسر دنیا مرسوم است این گونه جراحی ها گرچه به ندرت برای سلامت جسم ضرورت دارند، اما در بسیاری از موارد عوارض جانبی داشته و به ندرت باعث مرگ طرف می‎شوند، با این وجود بسیاری از خانم ها با تحمل هزینه سنگین آن با تمام وجود حاضرند خود را به تیغ جراحی بسپارند، چرا که احساس می‎کنند بخشی از قسمت ظاهری بدن آنان همچون بینی یا سینه ها یا شکم حالت غیر طبیعی دارد و از این بابت دچار ناراحتی روانی می‎شوند. این خانم ها اگر دختر باشند احساس می‎کنند با شرایط موجود، شوهر مورد علاقه خود را نخواهند یافت و اگر متأهل باشند در مقابل شوهر خود احساس کمبود می‎کنند اینان بر این باورند که با انجام جراحی فوق، از این مشکل رهایی خواهند یافت و به محض مراجعه به پزشکان مربوطه، پزشک بدون سؤال از علت تن دادن به این عمل پر خطر آماده انجام عمل می‎شود. سؤال این است که پزشک، قبل از آگاهی از ضرورت این عمل آیا مجاز است این عمل را انجام دهد؟ و در صورت ضرورت، آیا پزشک مرد مجاز است که این عمل را انجام دهد؟

ناوبری کتاب