صفحه ۳۲۹

(جواب:) جلوگیری از استفاده آنان از این گونه اشیا به طور خصوصی و بدون تظاهر لازم نیست، ولی فروش آنها به آنان اشکال دارد.

(سؤال) من در یک مؤسسه ژاپنی مشغول به کارم و رئیس ما هم یک فرد ژاپنی است و در اکثر اوقات با ایشان هستم. با توجه به این که ایشان کافر است مسأله شرعی مراوده و رفتار و برخورد با ایشان چگونه است ؟

(جواب:) برخورد با ایشان مانند سایر انسان ها باید با اخلاق خوب و پسندیده باشد و اگر اهل کتاب - یهودی، یا مسیحی و یا زرتشتی - باشد و از شراب و خوک و سایر نجاسات اجتناب می‎کند به نظر این جانب پاک است و گرنه در خورد و خوراک، البته به نحو عاقلانه اجتناب کنید.

(سؤال) برای تربیت فرزندانی تواناتر و آگاه تر تجربه جهانی نشان داده است که آموزش مهارت های زندگی در سنین کودکی به خصوص در مقاطع سنی دبستان و راهنمایی می‎تواند به پیشگیری از آسیب های اجتماعی در بزرگسالی (از جمله اعتیاد، ایدز و سایر مشکلات ناشی از رفتارهای پر خطر) منجر شود. با توجه به تأکید اسلام بر آموزش و نقش پر اهمیت سنین خردسالی، جایگاه این آموزش ها در مذهب ما چیست ؟ روحانیون و ائمه جماعات چه نقشی در این خصوص می‎توانند داشته باشند؟

(جواب:) تلاش در پیشگیری از مفاسد، وظیفه همگان بویژه مسؤولین تعلیم و تربیت جامعه است و آگاه کردن مردم در زمینه های مذکور نیز از دوران نوجوانی لازم است، ولی باید متناسب با سن و ظرفیت و ادراک آنان باشد به گونه ای که مستلزم بدآموزی نباشد.

(سؤال) در یکی از کشورهای اروپایی که هر روز از طریق رسانه ها علیه اسلام تبلیغ می‎شود تعدادی از ایرانیان، انجمنی تشکیل داده اند تا مراسم مذهبی را اجرا کنند. متأسفانه مسؤولین انجمن در این گونه مراسم از کسی که در مجالس رقص و عیش و نوش در کاباره ها و قمارخانه خوانندگی می‎کند به عنوان مداح اهل بیت (ع) بهره می‎گیرند. بفرمایید وظیفه شرعی مسؤولین انجمن در مورد بهره مندی از شخص مذکور چیست ؟ و وظیفه ما را نیز مشخص فرمایید؟

ناوبری کتاب