صفحه ۳۱۵

و معمولا با آن قمار می‎شود، بازی با آن اشکال دارد.

(سؤال) یکی از ورزش هایی که قبل از انقلاب رواج داشت (بیلیارد) است و چون در آن برد و باخت بود بعد از انقلاب این ورزش ممنوع شد، اما با گذشت زمان این ورزش از آلت قمار خارج و به یک ورزش و تفریح سالم درآمده است؛ آیا فعالیت مراکزی که در آن ها این گونه فعالیت ها انجام می‎گیرد اشکال شرعی دارد؟

(جواب:) به طور کلی آلات و ادواتی که برای قمار ساخته شده اند بازی با آنها ولو بدون برد و باخت مالی باشد محل اشکال است، ولی اگر به نظر عرفی در سطح جهانی از آلت قمار بودن خارج شده است و فقط برای ورزش فکری بدون برد و باخت از آنها استفاده می‎شود اشکال ندارد.

(سؤال) آیا بازی کردن با نرم افزارهای کامپیوتری، بازی هایی که آلت قمار محسوب می‎شوند بدون قصد برد و باخت و تنها برای سرگرمی حرام است ؟

(جواب:) بازی کردن خود شخص به تنهایی دلیلی بر حرمت آن نداریم، ولی بازی کردن با دیگری با صدق وسیله قمار بر آن اشکال دارد هرچند مالی رد و بدل نشود.

(سؤال) در برخی از ورزش های رزمی، مثل کاراته، تکواندو و... ممکن است ورزشکار بداند که در این ورزش آسیب خواهد دید؛ آیا با توجه به علم به ضرر، چنین ورزشی جایز است ؟

(جواب:) اگر اضرار به نفس صدق کند جایز نیست.

(سؤال) حضور داوران زن برای مسابقات ورزشی مردان چه حکمی دارد؟

(جواب:) اگر مستلزم نگاه به بدن مرد نامحرم یا مفسده ای مانند تهییج و تحریک شهوانی باشد، اشکال دارد.

(سؤال) مدتی است که مسؤولین ورزشی، قصد راه اندازی ورزش کشتی بانوان را دارند؛ آیا بنده به عنوان خبرنگار، حق توسعه و ترویج این رشته برای بانوان در مطبوعات را دارم ؟

(جواب:) اگر اشاعه خبر و ترویج آن رشته، موجب فحشا و حرام دیگری نباشد مانعی ندارد.

ناوبری کتاب