پس اگر پس از تمام شدن اذان اهل سنت عملا نماز پس از بین رفتن سرخی طرف شرق شروع شود نماز صحیح است.
(سؤال) در نماز جماعت مسجدالحرام و مسجدالنبی یا سایر مساجد مکه و مدینه، آیا سجده بر فرش جایز است ؟ در نماز فرادا در مسجدین چطور؟
(جواب:) نمازگزار اگر در جایی قرار گرفته است که سجده بر حصیر یا سنگ و آنچه سجده بر آن صحیح است خلاف تقیه باشد و در معرض انگشت نما شدن و وهن شیعه باشد میتواند بر فرش و مانند آن سجده کند و لازم نیست برای نماز به جای دیگر برود.
(سؤال) ظن در اشواط طواف و سعی چه حکمی دارد؟
(جواب:) ظن در طواف و سعی، حکم شک را دارد. البته اگر به حد اطمینان برسد حکم یقین را دارد.
(سؤال) قطع طواف واجب چه حکمی دارد؟ و وظیفه اش چیست ؟
(جواب:) اگر طواف واجب را قطع کند؛ یعنی از محل طواف خارج شده یا موالات عرفی به هم خورده باشد بعد از شوط چهارم باید طواف را ادامه دهد و صحیح است و اگر بعد از نصف طواف و پیش از تمام شدن شوط چهارم باشد باید احتیاط کند؛ یعنی طواف را تمام و بعدا از سر بگیرد و اگر پیش از نصف باشد طواف او باطل شده و باید از سر بگیرد و اگر قطع، در اثر حدث یا نجس شدن بدن یا لباس باشد حکم آنها در مسائل 381، 390 و 397 مناسک بیان شده است.
(سؤال) در عربستان قرآن هایی به حجاج به عنوان هدیه داده میشود که روی آن مهر وقف لله درج شده است. با توجه به این که متصدیان امور حج و عمره عربستان این قرآن ها را هدیه میدهند؛ آیا استفاده از این قرآن ها خارج از مسجدالحرام، مثلا آوردن به ایران اشکال دارد؟
(جواب:) معنای وقف لله این است که قرآن برای رضای خدا وقف شده است، پس استفاده از آن مخصوص مکان خاصی نیست و چون متصدیان، به شما هدیه کرده اند آوردن آنها به ایران اشکال ندارد، منتهی حق فروش آنها را ندارید.