صفحه ۸۹

(سؤال 1154) زیر چروکهایی که در صورت و یا روی پلک چشم به واسطه پیری پدید آمده و یا زیر غبغب که زیر چانه بعضی افراد می‎باشد، آیا هنگام وضو و غسل لازم است شسته شود یا نه ؟

جواب: اگر چروکها و غبغب کم باشد به شکلی که باز و بسته می‎شود، عرفا حکم ظاهر بدن را دارد و باید شسته شود؛ و اگر به طور کلی به صورت بسته درآمده، شستن ظاهر آن کافی است.

(سؤال 1155) اگر در هنگام مسح، پا در مکان ثابتی قرار نگیرد و مقداری حرکت کند ولی به صورتی نباشد که کلا پا بیش از دست حرکت نماید، آیا وضو دچار مشکل می‎گردد؟

جواب: حرکت جزئی اشکال ندارد.

(سؤال 1156) مسح پای راست را کشیدم و جوراب را پوشیدم در نتیجه رطوبت دستم کم شد، آیا برای مسح پای چپ اشکالی دارد؟

جواب: اگر در کف دست شما رطوبت به مقداری که مسح با آن صحیح است باقی باشد اشکال ندارد.

(سؤال 1157) در انجام غسل و وضو بیش از حد معمول محتاط شده ام.

جواب: اشکال دارد و ممکن است به حد وسواس برسد.

(سؤال 1158) شخصی بدنش طبیعتا چرب است، وقتی حمام می‎رود و غسل می‎کند احساس می‎کند که آب روی بدن او نمی ماند. البته با زدن صابون به بدن کمی رفع می‎شود، ولی بعضی اوقات در اثر کمی وقت یا سردی آب (که صابون زدن فایده ندارد) با همان حال غسل می‎کند. همین مشکل در شستن سر نیز احساس می‎شود و آب جذب پوست نمی شود. حال آیا غسل او صحیح است یا باطل ؟

جواب: چربی معمولی که در پوست بدن یا سر وجود دارد - و به جهت آن، آب روی پوست توقف نمی کند ولی پوست تر می‎شود - ضرر ندارد و برطرف کردن آن لازم نیست؛ بله اگر چربی به قدری زیاد باشد که مانع رسیدن آب به پوست بدن یا سر باشد اشکال دارد.

ناوبری کتاب