صفحه ۵۳۹

حدیث: "ادرئوا الحدود بالشبهات."؛وسائل، 24/4، مقدمات الحدود. (با اندک شبهه ای اجرای حدود را متوقف کنید.) زیرا قصاص نیز حد است.

(سؤال 2532) کسی که عمل زشت و حرام استمناء را انجام می‎دهد چه حد و مجازاتی را اسلام برای او مقرر کرده است ؟ و آیا برای کسی که به این عمل مبتلا شده راه حلی وجود دارد؟

جواب: عمل استمناء علاوه بر حرام بودن و داشتن تعزیر در صورت ثبوت شرعی، برای سلامتی انسان نیز مضر می‎باشد؛ و با تصمیم و تقویت ایمان می‎توان از آن پرهیز نمود. در ضمن برای ازدواج سخت گیری نکنید و حتی المقدور اقدام نمایید تا از عمل زشت استمناء نجات پیدا کنید.

(سؤال 2533) در شرایط امروزی اگر کسی به پیامبراسلام (ص) و یا اهل البیت (ع) اهانت و جسارت نماید آیا شخص شیعه یا مسلمان می‎تواند او را شخصا به مجازات برساند یا خیر؟

جواب: اهانت به پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار(ع) از گناهان بزرگ است و در صورت احراز شرعی دارای کیفر می‎باشد؛ ولی احراز جرائم دارای کیفر و اجرای حدود و تعزیرات دینی برای آنها باید توسط دادگاه صالح و قاضی شرع جامع الشرایط انجام شود.

(سؤال 2534) نظر به این که طرح اصلاح مواد 513، 514 و 698 قانون مجازات اسلامی در دستور مجلس است، خواهشمند است نظرات فقهی خود را پیرامون موارد ذیل مرقوم فرمایید؛ پیشاپیش از بذل توجه و عنایت تان کمال تشکر و امتنان را داریم.

"مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی"

الف - ماده 513 قانون مجازات اسلامی: هر کس به مقدسات اسلام و یا هر یک از انبیای عظام یا ائمه اطهار(ع) یا حضرت صدیقه طاهره (س) اهانت نماید، اگر مشمول حکم ساب النبی باشد اعدام می‎شود؛ و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد.

ناوبری کتاب