جواب: اگر در نگهداری یا از جهت تأخیر در مصرف مسامحه و کوتاهی کرده باشد ضامن است؛ و الا ضامن نیست.
(سؤال 2369) منذورات کعبه و حجره شریفه نبوی (ص) و ائمه (ع) را به چه مصرف باید رساند؟
جواب: باید طبق نذر به مصرف برسد.
(سؤال 2370) آیا نذرهای فارسی یا ذهنی و قلبی مشروع و لازم العمل هستند؟
جواب: عمل به نذر قلبی و ذهنی واجب نیست؛ ولی عمل به نذر فارسی در صورتی که با رعایت شرایطی که در رساله توضیح المسائل ذکر شده واقع شده و صیغه خوانده شده باشد واجب است.
(سؤال 2371) آیا میشود نذری را که مثلا قربانی کردن گوسفند بوده تغییر داد و وجه آن را به نیازمند کمک نمود؟ در مورد سفره هایی که نذر میشود چه حکمی دارد؟
جواب: در نذر اگر نام خدا ذکر شده بدین گونه که بگوید: "از برای خداست بر من که فلان کار را انجام دهم"، در این صورت نذر منعقد شده و به همان نحوی که نذر کرده باید عمل کند و تغییر آن جایز نیست؛ ولی اگر صیغه نذر خوانده نشده و اسم خدا به عربی یا فارسی ذکر نشده، نذر شرعی محقق نشده است و عمل به آن واجب نیست و میتوانید آن را تغییر دهید.
(سؤال 2372) در ایام ماه مبارک رمضان یا ایام فاطمیه و یا تاسوعا و عاشورا اجناس و یا پولهایی را به عنوان نذر میدهند که خرج آن ایام شود، آیا اگر مبالغی از آن پول یا مقداری از آن جنس زیاد آمد، میتوان آن را به فقرا داد یا در جاهای دیگر خرج نمود؟
جواب: نظر کمک کنندگان ملاک است. و اگر زیاد آمد و نگاه داشتن برای سالهای آینده میسر نیست، به مصرف روضه خوانی و مجلس سوگواری برسد، نه کمک به افراد.