صفحه ۳۶

بشر را دربرمی گیرد آیا خداوند متعال که بهترین هادی است ما را از این هدایت محروم نموده ؟ و اگر آیه ای در این رابطه در قرآن کریم آمده آن را بیان فرمایید.

جواب:اولا - در قرآن کریم هر چند صریحا نام مبارک آن حضرت ذکر نشده ولی آیاتی از قرآن برحسب اخبار وارده از ائمه (ع) بر آن حضرت تطبیق و تفسیر شده است مانند: (و نرید أن نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم أئمة و نجعلهم الوارثین )سوره قصص (28): آیه 5.، (وعد الله الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض کما استخلف الذین من قبلهم...)سوره نور (24): آیه 55.، (و لقد کتبنا فی الزبور من بعد الذکر أن الارض یرثها عبادی الصالحون )سوره انبیاء (21): آیه 105. و (بقیت الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین).سوره هود (11): آیه 86.

و ثانیا - اساس دین اسلام فقط کتاب خدا نیست بلکه سنت نیز در عرض کتاب حجت است. و در حدیث معتبر متواتر از طرق فریقین از رسول خدا(ص) بدین مضمون نقل شده: "انی تارک فیکم الثقلین: کتاب الله و عترتی و لن یفترقا حتی یردا علی الحوض"؛ و همین حدیث دلیل است که تا قرآن باقی است عترت پیامبر نیز باقی است، چون می‎فرماید از یکدیگر جدا نمی شوند تا بر من وارد شوند؛ و حضرت حجت ابن الحسن (ع) از عترت آن حضرت می‎باشد. و بالاخره اساس دین اسلام کتاب و سنت و عقل است.

و ثالثا - آیاتی از قرآن کریم مانند: (ما آتاکم الرسول فخذوه)سوره حشر (59): آیه 7. و (فاسئلوا أهل الذکر ان کنتم لا تعلمون)سوره انبیاء (21): آیه 7. انسانها را ارشاد به مراجعه به پیامبر و عالمان که بارزترین مصادیق آنان ائمه معصومین (ع) می‎باشند، نموده است. و امام زمان (ع) از عصر خود پیامبر به وسیله آن حضرت و امامان (ع) به نام و شخص معرفی شده است. و از طرق شیعه و سنی بیش از سه هزار حدیث در رابطه با امام زمان (ع) نقل شده است، به گونه ای که اجمالا در حد تواتر است و موجب قطع و یقین می‎باشد.

شما می‎توانید در این زمینه به مسند احمد حنبل، جامع الاصول، کنزالعمال، سنن

ناوبری کتاب