افراد صاحب نظر مختلف است. نه اصل دین و نه فهم خاصی از دین تحمیلی نیست، و دین تحمیلی که بدون اعتقاد باشد ارزش ندارد. و افراد متخلف را باید با زبان خوش و منطق صحیح ارشاد نمود، و اگر مؤثر نشد ما تکلیفی نداریم. البته در محیط اسلامی افراد حق پرده دری علنی ندارند.
(سؤال 2094) آشنایی داریم که میدانم خانم او با آقایان دیگر روابط نامشروع دارد، وظیفه شرعی بنده چیست ؟ با توجه به این که شوهر خانم پیر است و ممکن است با شنیدن این خبر سکته کند.
جواب: شما که اطلاع دارید اگر میتوانید از یک راه عقلایی بدون جنجال خانم مذکور را راهنمایی و ارشاد نمایید، ولو با یک نحو تهدید - چنانچه مفسده ای نداشته باشد - لازم است انجام دهید؛ وگرنه تکلیفی ندارید.
(سؤال 2095) 1 - آیا در تاریخ رسول الله (ص) و امامان ما(ع) دستور ترور توسط آنها صادر شده است ؟
2 - و آیا به خاطر هدفی - هر چه باشد - وسایل را میشود خارج از اعتقادات و دستورات اسلامی انتخاب کرد؟ مثلا برای پیشرفت کاری از اعمال حرام استفاده نمود؟
3 - اگر جواب 2 منفی است، آیا افشاگری علیه این کار مباح است ؟
جواب:1 - به طور کلی در اسلام از ترور مخالفین نهی شده است؛ در حدیث معتبر ابوصباح کنانی به امام صادق (ع) میگوید: همسایه ای داریم که نسبت به امیرالمؤمنین (ع) بدگویی میکند، اجازه میدهید به حساب او برسیم ؟ حضرت فرمودند: تو چه کاری میتوانی انجام دهی ؟ گفتم: به خدا قسم اگر اجازه دهید در کمین او مینشینم و با شمشیر او را میکشم. حضرت فرمودند: "هذا الفتک و قد نهی رسول الله (ص) عن الفتک یا اباالصباح ! ان الاسلام قید الفتک"کافی، ج 7، ص 375. یعنی: "این کار ترور است، و رسول خدا(ص) از ترور نهی کردند؛ ای ابوصباح ! اسلام مخالف و مانع ترور است." و جناب مسلم بن عقیل نیز همین حدیث را از رسول خدا(ص) نقل کردند و