صفحه ۳۱

(سؤال 1023) راجع به آنچه در کتب ادعیه منسوب به ائمه (ع) است و نسبت به صحت آن یقین نداریم چه می‎فرمایید، آیا به قلب خود واگذار کنیم ؟

جواب: در صورت شک، خواندن آنها به امید ثواب اشکال ندارد.

(سؤال 1024) کدام زیارت را برای ائمه (ع) سفارش می‎فرمایید؟ نظر حضرتعالی درباره اعتبار زیارت "جامعه کبیره" و "امین الله" و "عاشورا" چیست ؟

جواب: زیارتهای ذکر شده از زیارتهای معروفی است که در کتب ادعیه و زیارات وارد شده و روایاتی از معصومین (ع) توسط محدثین بزرگ و مورد اعتماد در فضیلت و ثواب آنها نقل شده است. خواندن آنها و مداومت بر آن بسیار مطلوب و با ارزش می‎باشد.

(سؤال 1025) در بعضی ادعیه مانند دعای کمیل برخی از فرازهای دعا تکرار می‎شود مثلا: "یا غیاث المستغیثین" سه مرتبه گفته می‎شود. ضمنا مرحوم آقای شیخ عباس قمی در آخر کتاب مفاتیح الجنان فرموده: لعنت خداوند بر کسی که به مطالب این کتاب چیزی بیفزاید یا کم کند. با این حال آیا تکرار برخی جملات دعاها اشکالی ندارد؟

جواب: منظور آن مرحوم زیاد و کم کردن در کتاب است؛ و تکرار فوق اگر به قصد ورود یعنی نسبت دادن آن به معصوم (ع) نباشد اشکالی ندارد.

(سؤال 1026) خواندن جمله "لا بشیی من آلائک رب أکذب" پس از آیه (فبأی آلاء ربکما تکذبان) در سوره "الرحمن" چه حکمی دارد؟

جواب: اشکالی ندارد؛ و مطابق بعضی روایات، شرعا مطلوب نیز می‎باشد.

(سؤال 1027) در جلد 51 بحارالانوار، صفحه 304 داستانی نقل شده است که در آن ترغیب شده به دعای فرج، تا این که ذکر شده است که: "تضع خدک الایمن علی الارض و تقول مأة مرة فی سجودک : "یا محمد یا علی، یا علی یا محمد، اکفیانی فانکما کافیان وانصرانی فانکما ناصران؛ و تضع خدک الایسر علی الارض و تقول مأة مرة : "أدرکنی" و تکررها کثیرا و تقول: "الغوث الغوث الغوث" حتی ینقطع النفس، و ترفع رأسک فان الله بکرمه یقضی حاجتک ان شاء الله". آیا عمل به این دعا به کیفیتی که ذکر شده رجاء جایز است ؟ منشاء شبهه این است که حضرت محمد(ص) و علی (ع) کفایت کردنشان و یاری

ناوبری کتاب