رهنمود دارد. آنچه من با آن مخالفت دارم و پیوسته تذکر میدهم کج فهمی و سوءاستفاده از دین است. و تفصیل در نامه نمی گنجد.
(سؤال 1867) به نظر حضرتعالی چگونه میتوان حقوق اقلیت های دینی را در ظل یک حکومت اسلامی تضمین نمود؟ چرا در بعضی موارد آنان زندانی شده و یا حقوقشان قطع میشود؟
جواب: اگر اقلیت های دینی از پست و موقعیت اجتماعی خویش سوءاستفاده نکنند و به شرایط ذمه و تعهدات قانونی عمل نمایند حقوق آنان به عنوان انسان شهروند باید رعایت شود، و بازداشت و یا قطع حقوق آنان بر خلاف عدالت است. و عمل بعضی افراد غیرمتعهد معیار حق و عدالت و حکومت اسلامی نیست.
(سؤال 1868) آیا نباید دید حکومت اسلامی نسبت به تمام افراد اعم از مسلمان، ادیان الهی، بی دینها و حتی بهایی ها (به شرط عدم محارب بودن) یکسان باشد؟ آیا ما حق داریم به عنوان حکومت اسلامی به یک گروه محرومیت اجتماعی بدهیم ؟ آیا انسان ارجحیت دارد یا دین ؟
جواب: هر چند به اعتقاد ما اسلام دین حق است و آن خاتم ادیان الهی میباشد و وجدان هر انسان او را ملزم مینماید که در امر دین تحقیق نماید و نسبت به آن بی تفاوت نباشد، ولی نه دین و نه حاکمیت دینی امر تحمیلی نیست و هیچگاه با زور و تحمیل اعتقاد حاصل نمی شود؛ (لا اکراه فی الدین)سوره بقره (2): آیه 256.، و همه مردم مادامی که حقوق اجتماعی یکدیگر را محترم بشمارند آزادند و از حقوق اجتماعی بهره مند میشوند. حاکمیت دینی نیز هنگامی ثابت و برقرار میگردد که اکثریت جامعه پذیرای آن باشند. حتی حکومت ظاهری رسول خدا(ص) و امیرالمؤمنین (ع) نیز با بیعت و حضور مردم در صحنه محقق شد. ضمنا حق و حقیقت از هر کس و هر چیز برتر و ارجح است، زیرا چه بسا انسان خود را فدای حق و حقیقت میکند.