(سؤال 1813) زنی که عادت وقتیه و عددیه داشته و مثلا روز هفتم ماه پاک میشده همان روز هفتم پاک میشود و غسل میکند و اعمال عمره اش را به جا میآورد ولی روز بعد لک میبیند و غسل میکند و باقی اعمال عمره را به جا میآورد و روز بعد نیز لک میبیند و غسل میکند و سایر اعمال را انجام میدهد تا روز دهم و برای عرفات حرکت میکند و روز یازدهم باز هم لک میبیند؛ آیا حجش تمتع است یا به حج افراد عدول کند؟
جواب: در فرض سؤال، عمره تمتع او صحیح است و حج او حج تمتع میباشد.
(سؤال 1814) شخصی در میقات برای خودش محرم میشود و تلبیه میگوید، بعد به فکر میافتد که چون خودش حج واجب را در سالهای گذشته به جا آورده برای پدر یا مادر یا یکی از خویشاوندان دیگرش حج تبرعی به جا آورد؛ آیا میتواند از نیت اول عدول کند و دوباره به نیت شخص مورد نظر محرم شود؟
جواب: نمی تواند عدول کند.
(سؤال 1815) کسی که نیت عمره مفرده کرده اگر نیت عمره تمتع کند در حالی که وظیفه او حج تمتع بوده، آیا حج او اشکال دارد؟
جواب: بلی اشکال دارد.
(سؤال 1816) کسی که به احرام عمره مفرده وارد مکه میشود، در صورتی که احرام او در ماه های حج باشد آیا میتواند آن را عمره تمتع قرار دهد و به دنبال آن حج را به جا آورد (البته در حج استحبابی)؟
جواب: مانعی ندارد.
(سؤال 1817) کسی که حج افراد بر او واجب و متعین است و به قصد حج افراد در یکی از میقاتها محرم شده است، آیا میتواند نیت خود را به عمره تمتع تبدیل نماید و بعد از انجام آن حج تمتع به جا آورد؟ همچنین آیا میتواند حج افراد را به عمره مفرده تبدیل نماید و بعد از آن برای عمره تمتع محرم شود؟
جواب: اگر حج افراد بر او واجب باشد، باید حج افراد انجام دهد.