(سؤال 1800) زن پس از احرام عمره وارد مکه معظمه شده و به عادت زنانه مبتلا گردیده است و میداند تا آخرین ساعتی که در مکه است پاک نمی شود، آیا در اولین لحظات ورود به مکه میتواند برای طوافها نایب بگیرد و خودش سعی و تقصیر را به جا آورد و از احرام خارج شود یا وظیفه دیگری دارد؟
جواب: با فرض حصول علم به بقای عذر تا آخر ازمنه امکان، تأخیر استنابه لازم نیست؛ ولی در صورت کشف خلاف باید خودش انجام دهد و اکتفا به فعل نایب نکند.
(سؤال 1801) زنی بعد از وقوفین حیض میشود و با مصرف قرص خون او قطع میگردد و اعمال را انجام میدهد ولی بعد از آن لک میبیند؛ وظیفه او چیست ؟
جواب: اگر قبل از تمام شدن سه روز قطع شده و مجرا هم پاک بوده، اعمالش صحیح است.
(سؤال 1802) زنی در حال طواف مستحاضه قلیله میشود؛ وظیفه او چیست ؟
جواب: علاوه بر عمل به وظایف مستحاضه قلیله، حکم مسأله «381» مناسک را دارد که چهار صورت فرض شده است.
(سؤال 1803) زن مستحاضه ای بعد از غسل و وضو مشغول طواف میشود و در اثنای طواف لک میبیند؛ وظیفه او چیست ؟
جواب: اگر مجرا پاک نبوده و به واسطه پنبه و نوار و مانند آنها از خروج خون ممانعت کند، ادامه طواف مانعی ندارد؛ و در غیر این فرض حکم چهار صورتی را دارد که در مسأله «381» مناسک ذکر شده است.
(سؤال 1804) زنی به تصور این که پاک شده است طواف انجام میدهد و در اثنای سعی متوجه میشود که هنوز پاک نشده است؛ آیا سعی او نیز باطل است ؟ و اگر بعد از سعی متوجه شود وظیفه او چیست ؟
جواب: در فرض اول بعد از اعاده طواف و نماز طواف، سعی را تمام کند و بعد از اتمام، احتیاطا اعاده نماید؛ و در فرض دوم نیز سعی را احتیاطا اعاده کند.