(سؤال 1792) اگر زنی به نیت عمره مفرده محرم شود و بعد از آن عادت شود و در همه روزهایی که میتواند در مکه باشد حیض باشد چه اعمالی باید انجام دهد؟ و اگر در آنجا اعمالی انجام نداده و فعلا به ایران آمده چه وظیفه ای دارد؟
جواب: باید برای طواف عمره و نماز آن نایب بگیرد و سعی و تقصیر را خودش انجام دهد، سپس برای طواف نساء و نماز آن نایب بگیرد؛ و اگر اعمال را انجام نداده و مراجعت کرده باشد بنابراحتیاط در احرام خود باقی میباشد و باید برگردد و انجام دهد.
(سؤال 1793) زنی روز هشتم ذیحجه خون میبیند و خیال میکند حیض است، نیتش را تبدیل به حج افراد میکند ولی بعد که به عرفات میرود متوجه میشود که استحاضه است؛ وظیفه او چیست ؟
جواب: اگر وقت ندارد که برگردد و عمره تمتع را انجام دهد، باید حج افراد و بعد از آن عمره مفرده انجام دهد.
(سؤال 1794) زنی که عادت ماهانه اش مثلا شش روز بوده است در حال عادت برای عمره تمتع محرم میشود و روز هشتم ذیحجه که روز ششم عادت اوست پاک میگردد و غسل میکند و اعمال عمره تمتع را انجام میدهد و برای حج تمتع محرم میشود، ولی ظهر روز نهم در عرفات لکه ای به صفات حیض میبیند و نمی داند که آیا ادامه دارد تا پس از ده روز استحاضه حساب شود و اعمال قبلی او صحیح باشد یا قبل از تمام شدن ده روز قطع میشود تا حکم حیض را داشته باشد؛ وظیفه او چیست ؟ و در همین فرض اگر در مشعر لکه ای ببیند چه کند؟
جواب: اعمال حج را به نیت مافی الذمه انجام دهد؛ پس اگر خون از ده روز تجاوز کرد عمره تمتع او صحیح و حج او تمتع میباشد، و اگر تجاوز نکرد حج او حج افراد میباشد و باید بعد از اعمال حج عمره مفرده انجام دهد.
(سؤال 1795) زن مستحاضه که باید غسل کند و وضو بگیرد با این کار فاصله ای بین غسل و وضو و بین اعمال او پیش میآید و شاید طولانی هم باشد، مثلا باید برود منزل غسل کند و برگردد؛ آیا این فاصله اشکال ندارد؟