(سؤال 1755) کسی که نمی تواند در روز عید رمی جمره عقبه کند، آیا میتواند همان روز قربانی و تقصیر را انجام دهد و شب یازدهم رمی را انجام دهد یا باید قربانی و تقصیر را هم به تأخیر بیندازد تا ترتیب رعایت شود؟
جواب: بنابراحتیاط آن دو را نیز تأخیر اندازد.
(سؤال 1756) کسی که میتواند در روز عید رمی کند عمدا آن را به شب بعد یا روز بعد تأخیر انداخت و در روز عید قربانی و تقصیر را انجام داد؛ حکم او چیست ؟ و آیا ترتیب، وجوب تکلیفی است یا شرط صحت اعمال بعد؟
جواب: محل اشکال است؛ و احوط در حالت عمد و توجه رعایت شرطیت است.
(سؤال 1757) منظور از مسأله 556 مناسک چیست و آیا ذبح در شب کفایت میکند؟
جواب: یعنی در هر حال کافی است، گرچه اگر بدون عذر باشد مرتکب خلاف شده است. و ذبح در شب خلاف احتیاط است.
(سؤال 1758) منظور از "قدرت" در مسأله 554 و 589 مناسک آیا قدرت نوعی است یا شخصی ؟
جواب: منظور قدرت شخصی است.
(سؤال 1759) با توجه به مسأله 557 و 613 مناسک که ترتیب بین اعمال منی از رمی، قربانی، حلق و اعمال بعد در مکه از طواف و سعی و... را فرموده اید، و از طرف دیگر در مسأله 554 و 589 مناسک تأکید دارید حتی اگر تا آخر ماه ذیحجة و به واسطه نایب هم میشود باید در منی ذبح کند. جمع بین این دو فتوا چگونه است ؟ آیا باید تا آخر ذیحجة در احرام باقی باشد و منتظر بماند که نایب او در منی ذبح کند و بعد اعمال مترتبه را انجام دهد؟
جواب: بله، تا قربانی انجام نشود در احرام باقی میماند.
(سؤال 1760) برای قربانی کردن، باید در همان مکانی که دولت معین کرده قربانی کرد، یا این که در داخل خود منی باید این امر را اجرا نمود؟
جواب: از نظر فقه شیعه ذبح قربانی باید در منی باشد، هر چند در روز یازدهم و دوازدهم ذی الحجة ؛ ولی اگر به هیچ نحو میسر نیست، ذبح در نزدیکترین قربانگاه به منی مانعی ندارد.