جواب: نایب در حج طبق فتوای مرجع تقلید خود عمل میکند؛ مگر این که در ضمن اجاره، شرط اضافی شده باشد. ولی کسی که فقط در قربانی وکالت دارد باید طبق وکالت خود عمل کند و موکل باید به نحوی وکالت بدهد که طبق فتوای مرجع تقلید خود مجزی و صحیح باشد.
(سؤال 1746) اگر قربانی در منی امکان نداشته باشد ولی برخی از قربانگاه ها به منی نزدیکتر باشد، آیا ذبح در قربانگاه های نزدیکتر به منی لازم است یا در هر کجا حتی در مکه هم قربانی کند مانعی ندارد؟
جواب: رعایت "الاقرب فالاقرب" مطابق احتیاط است؛ ولی دقت عقلی لازم نیست.
(سؤال 1747) اگر در اثر ندانستن مسأله یا عدم اطلاع از غروب آفتاب قربانی را در شب انجام دهد، کافی است یا در روز مجددا باید قربانی کند؟
جواب: اگر از روی ندانستن مسأله در شب ذبح کرده باشد احوط اعاده است؛ بلکه اگر به خیال این که غروب نشده است ذبح کرده باشد، کفایت آن مشکل است و در این فرض نیز احوط اعاده است.
(سؤال 1748) اگر کسی به فردی نیابت دهد که برای او قربانی کند، آیا لازم است نایب خودش ذبح کند یا میتواند دیگری را برای قربانی کردن نایب کند؟
جواب: بستگی به کیفیت توکیل دارد.
(سؤال 1749) اگر ذبح در منی تا اواخر ذیحجه برای کسی ممکن باشد، آیا میتواند در روز عید پس از رمی جمره عقبه حلق کند و از احرام بیرون آید و اعمال مکه را نیز انجام دهد و سپس در روزی که امکان داشت در منی قربانی نماید یا خیر؟
جواب: در مفروض سؤال مانعی ندارد.
(سؤال 1750) اگر قربانی در منی و در ایام تشریق ممکن نباشد ولی بعضی از حجاج احتمال دهند در روزهای باقیمانده ذیحجه میتوانند در منی قربانی کنند لکن عسر و حرج دارد، آیا لازم است قربانی را تأخیر اندازند یا ذبح در خارج منی و در روز عید کفایت میکند؟
جواب: در فرض سؤال، ذبح در قربانگاه فعلی در روز عید کافی است.