طواف نایب هم بگیرد و سپس طواف نساء و نماز آن را انجام دهد و بعد از آن برای نماز آن نایب نیز بگیرد تا از احرام خارج شود.
(سؤال 1568) آیا شخص زنده در موردی که میتواند نایب بگیرد باید از بلد نایب بگیرد یا از میقات ؟ و اگر دیگری برای او نایب بگیرد کفایت میکند یا خیر؟
جواب: ظاهرا حج میقاتی کفایت میکند. و دیگری اگر در نایب گرفتن وکالت داشته باشد کفایت میکند؛ ولی نایب گرفتن فضولی کافی نیست.
(سؤال 1569) آیا عمره مفرده یا طواف مستحبی را میتوان به نیابت چند نفر انجام داد؟ در اعمال آن ازجمله طواف نساء، نیت همه باید بشود یا نیت بعضی کافی است ؟
جواب: مانعی ندارد و طواف نساء را هم باید به نیابت همه انجام دهد؛ ولی اگر به طور اجمال به نیت طواف نساء همان عمره ای که انجام داده به جا آورد کافی است.
(سؤال 1570) کسی راکه روز عید قربان قبل از حلق دستگیر کرده اند و به ایران فرستاده اند، آیا رفقای او میتوانند از او نیابت کنند و بقیه اعمال را انجام دهند یا خیر؟ و چگونه از احرام خارج میشود؟
جواب: اگر خودش نمی تواند برگردد در هر جایی که هست حلق کند و بنابراحتیاط در صورت امکان موی حلق شده را به منی بفرستد و برای بقیه اعمال نایب بگیرد؛ و اگر رمی و قربانی را انجام نداده باشد بعد از آن که نایب آنها را انجام داد حلق کند.
(سؤال 1571) افرادی که هر سال به حج میروند - از قبیل خدمه کاروانها - و در محل خود از کسی نیابت قبول میکنند ولی در میقات بر اثر اشتغال زیاد از نیابت غافل و محرم میشوند و بعد که متوجه شدند دوباره نیت نیابت میکنند، آیا حج نیابتی آنان درست است یا حج برای خودشان حساب میشود؟
جواب: صحت حج مذکور مشکل است.
(سؤال 1572) کسی که مستطیع بوده و در میقات به نیابت از دیگری محرم شده و به مکه آمده و عمره تمتع را از طرف منوب عنه انجام داده است، وظیفه او چه میباشد؟
جواب: باید به میقات برگردد و به نیت عمره تمتع حج خودش محرم شود.