پوشش در نماز
(سؤال 1200) اگر خانمی با لباس محفوظ مثل مانتوی گشاد و شلوار و روسری یا مقنعه بزرگ نماز بخواند، آیا نماز او درست است یا خیر؟
جواب: با فرض داشتن پوشش لازم، مانعی ندارد.
(سؤال 1201) اگر خانمی در منزل با چادر کلفت و بلند نماز بخواند ولی زیر چادر بدون آستین و جوراب باشد، نماز او صحیح خواهد بود.
جواب: اگر به نحوی باشد که در جمیع حالات نماز، حتی در رکوع و سجود بتواند پوشش لازم را مراعات کند اشکال ندارد.
(سؤال 1202) چنانچه زن هنگام نماز یا پس از آن دریابد مقداری از مو یا برخی از اندامش که پوشیدن آن لازم بوده عریان مانده است تکلیفش چیست ؟
جواب: اگر بعد از نماز بفهمد، نمازش صحیح است؛ و اگر در اثنای نماز بفهمد باید فورا خود را بپوشاند و نماز را تمام کند و احتیاطا دوباره نیز بخواند.
لباس نمازگزار
(سؤال 1203) لباسهای چرمی که از خارج کشور میآورند و یقین هم داریم که خریدار وارسی نکرده که از حیوان حلال گوشت تهیه شده یا از حرام گوشت، نماز خواندن در آن چه حکمی دارد؟
جواب: اگر از کشورهای غیر اسلامی وارد شده باشد و یقین به چرم بودن آن داشته باشید، باید احکام میته را بر آن جاری کنید؛ مگر این که ذبح شرعی آن را احراز نمایید.
(سؤال 1204) در ماه محرم الحرام پوشیدن لباس سیاه مکروه است یا نه ؟ و در حالت نماز چه حکمی دارد؟
جواب: پوشیدن لباس سیاه به استثنای عبا، عمامه و چکمه مکروه است؛ مگر این که یک جهت مرجحه در بین باشد؛ نظیر نشان دادن حالت عزا و سوگواری برای حضرت سیدالشهداء(ع).