است و اما طوافها را بنابر احتیاط واجب باید دوباره انجام دهد و اگر برایش، مشقت داشته باشد نایب بگیرد و مادامی که خود یا نائبش هر سه طواف را انجام نداده اند از مباشرت زن خودداری نماید، ولی اولادش حکم حلال زاده را دارند.
سؤال 293 شخصی که طواف را بیشتر از هفت شوط انجام داده و وظیفه او اعاده طواف است بین دو طواف چه مدت باید فاصله بیندازد؟
جواب: اگر از مسجدالحرام خارج شود و برگردد کفایت میکند.
سؤال 294 شخص بعد از طواف متوجه میشود که چند قدم از هفت شوط را بدون اراده انجام داده؛ آیا وظیفه اش اعاده است و یا تکمیل طواف و اگر وظیفه اش تکمیل است از کجا باید شروع کند؟
جواب: اگر نمی داند از کدام شوط بوده احتیاطا همان مقدار را تا حجرالاسود اعاده کند و بعد از نماز طواف دوباره طواف و نماز را اعاده کند.
سؤال 295 اشخاصی که مانند مریض و معلول و پیر، حتی در وقت خلوت قادر به طواف نباشند، با توجه به اینکه متصدیان تخت روان هم در مطاف مطاف: محدوده ای از اطراف کعبه است که باید طواف در آن واقع شود. به مناسک معظم له مراجعه شود.، طواف نمی دهند آیا باید نایب بگیرند که در مطاف طواف کند یا خودشان در خارج از مطاف طواف کنند جایز است ؟
جواب: طواف در خارج از مطاف در صورت اتصال عرفی به طواف کننده ها کفایت میکند.
سؤال 296 اگر کسی خارج از مطاف هم نتواند خودش طواف کند طواف نایب کافی است یا خیر؟
جواب: در صورتی که بدوش گرفتن و تخت روان هم ممکن نباشد کافی است.
سؤال 297 در نماز طواف خلف مقام با توجه به لزوم الاقرب فالاقرب گاهی شخص میداند که یک رکعت از نماز را میتواند نزدیک مقام بخواند ولی در رکعت دوم هجوم جمعیت مانع از اتمام نماز است آیا از اول میتواند نماز را با فاصله گرفتن از مقام بجا آورد؟
جواب: اگر با صبر کردن هم نمی تواند نماز کامل در نزد مقام بخواند مانعی ندارد.