بجا میآورد آیا از حجة الاسلام حجة الاسلام: حجی است که در طول عمر، یک مرتبه بر شخص مستطیع واجب میشود. کفایت میکند؟
جواب: کفایت نمی کند.
سؤال 260 زنی مقداری زیورآلات از طلا و غیره دارد و مال دیگری ندارد و اگر آنها را بفروشد میتواند به زیارت خانه خدا مشرف شود آیا او مستطیع است یا اینکه زیورآلات مورد استثناء میباشد؟
جواب: زیورآلات به مقدار متعارف و مطابق شأن، موجب استطاعت نیست و اگر زائد بر آن به مقدار مخارج حج داشته باشد موجب استطاعت میباشد.
سؤال 261 زنی بدون شوهر مقداری پول به بچه خود یا دیگری قرض داده و آنها میتوانند به اندازه مخارج سفر حج را به او بدهند آیا زن، مستطیع است و باید آن مقدار را بگیرد و به حج برود یا نه ؟
جواب: در صورت امکان وصول، مستطیع است و باید آن را بگیرد و به حج برود.
سؤال 262 آیا کسی که معاش او یا قسمتی از آن از وجوه شرعیه تأمین میگردد اگر با پس انداز از وجوه شرعیه بتواند به حج برود مستطیع است و حج او از حجة الاسلام کفایت میکند یا نه ؟ و همچنین کسانی که مازاد بر مؤونه را ندارند ولی میتوانند با استخدام برای امور حج و حجاج مخارج حج را بدون این که در زندگی بعد از مراجعت دچار اختلالی بشوند تأمین نمایند مستطیعند یا نه ؟ لطفا جواب مرحمت بفرمایید.
جواب: استفاده از وجوه شرعیه در غیر مؤونه زندگی خالی از اشکال نیست ولی اگر کسی که مؤونه زندگیش یا قسمتی از آن از وجوه شرعیه تأمین میشود و همچنین کسانی که مازاد بر مؤونه برای مخارج حج را ندارند بتوانند با استخدام برای امور حج و حجاج حج بجا آورند نظیر روحانی کاروان یا دکتر یا آشپز و غیره، بدون اینکه کسر شأن آنان باشد یا از این جهت دچار اختلالی در زندگی بعد از مراجعت بشوند با قبول خدمات نامبرده قطعا مستطیع هستند و باید حج بجا آورند و حج آنان از حجة الاسلام کفایت میکند.