مسائل معاشرت
معاشرت با مسلمان
سؤال 551 برخی افراد هستند که دچار مرض روحی و روانی هستند ولی کارهای زیاد عاقلانه انجام میدهند و درس میخوانند و معاشرت آنان با دیگران معمولی است ولی یکدفعه از حال عادی خارج شده به حدی که احتیاج به تزریق آمپول مخصوصی میباشد و در این حال گاه دست به کارهای خطرناک میزنند. با این گونه افراد از نظر احکام شرعی معاشرت و معامله و دادوستد چگونه باید رفتار نمود؟
جواب: حال این گونه افراد به جنون ادواری جنون ادواری: جنون گاه و بیگاه. تعبیر میشود که در حال عادی بودن حکم مجانین را ندارد.
سؤال 552 فردی است بهایی میخواهد زمین خود را به فرد مسلمانی اجاره دهد و در کشت و زراعت نیز با هم شریک باشند و این بهایی فردی است که با دیگر بهائیها رابطه و میانه ای ندارد و امید هدایت او میرود. آیا در این فرض معامله و معاشرت و شرکت با او جائز است ؟ شاید بدین وسیله ارشاد شود؟
جواب: اگر عمل مزبور مستلزم ترویج باطل نباشد به امید ارشاد و راهنمایی او مانعی ندارد.
سؤال 553 اگر فرزند انسان مثلا 7 مهرماه به دنیا آید هنگام شناسنامه گرفتن برای اینکه برای تحصیل، عقب نیافتد چند روز زودتر تاریخ تولد را بگوید شرعا جائز است ؟
جواب: اگر دروغ نگوید و مرتکب خلاف مقررات هم نشود اشکال ندارد.
سؤال 554 در مجالسی که مانند بعضی از مجالس عروسی یکی از محرمات انجام میگیرد چه تکلیفی داریم ؟ ترک آن اگر مفسده دارد چطور؟