[ جایگاه فلسفه در حوزه ]
از میان فلاسفه غربی افلاطون و ارسطو هر دو معروف هستند و برخی آگاهی از فلسفه این دو فیلسوف دارند، اما از کتابهای فلسفی آنچه که بیشتر در حوزه های علمیه تدریس میشود همان اسفار مرحوم ملاصدراست، و کتابهای ملاصدرا محور تدریس فلسفه در حوزه های علمیه است. و در حقیقت جمع کرده بین حکمت مشاء استدلالی و حکمت اشراق عرفانی. ولی آنهایی که در فلسفه عمیق هستند علاوه بر اسفار ملاصدرا به شفای ابن سینا و کتابهای ارسطو و افلاطون هم مراجعه میکنند.
[ آمریکا در روش خود تجدید نظر کند]
ضمنا من پیامی دارم که میخواهم به وسیله شما منتشر شود. سن اینجانب الان هشتاد و چهار سال است و یاد دارم وقتی که ایران ما تحت استعمار انگلستان بود و از آن طرف شوروی هم به ایران زور میگفت، در آن وقت صحبت آمریکا که میشد آمریکا مثل یک فرشته نجاتی برای مردم ایران تصور میشد و میگفتند: اگر آمریکا بیاید ظلم و جور انگلستان و شوروی برطرف میشود. ولی متأسفانه چهره خوبی که آمریکا در بین مردم داشت، آن پرستیژی که آمریکا در ایران داشت، در اثر کارهای تندی که آمریکایی ها کردند خودشان میراث خوار استعمار شدند. متأسفانه قدرت وقتی که دست افراد بیفتد گره ای که میشود با دست باز کرد سعی میکنند با دندان باز کنند. آمدن آمریکا در عراق و افغانستان - هر چند منافعی هم داشته اما - مردم را به ستوه آورده و خودشان میگویند: حدود دویست میلیارد دلار خرجشان شده، در این دو کشور چقدر هم تلفات داده اند، ماندن آنان دیگر عاقلانه نیست و نتیجه اش این شده که همه کشورها شعار علیه آمریکا بدهند.
کشوری که فرشته نجات بود الان چون دیوی شده و مردم علیه آن شعار میدهند، و این برای تندیهایی است که انجام میدهند. اگر نفت میخواهند، گاز میخواهند،